Politie Haaglanden

Persberichten 13 september

Haaglanden, 13-09-2006

Meisje aan verwondingen overleden
Voorburg Op dinsdag 12 september is het 12-jarig Voorburgs meisje, dat op maandag jl. zwaar gewond raakte bij een aanrijding, aan haar verwondingen overleden. Het slachtoffer wilde met haar fiets op de Laan van Nieuw Oost Einde t.h.v. de Prins van Lignestraat oversteken toen zij werd aangereden door een 76-jarige taxichauffeur uit Rijswijk. Ten tijde van de aanrijding stond op de Laan van Nieuw Oost Einde een file. De taxichauffeur reed op de busbaan en kon het meisje niet meer ontwijken.
Naar aanleiding van een getuigenoproep in de media hebben diverse getuigen zich bij de politie gemeld.

Scooterrijder gewond bij aanrijding
Leidschendam Op dinsdag 12 september om 15.45 uur is bij een aanrijding op het Weigelia een 16-jarige jongen uit Zoetermeer gewond geraakt. Het slachtoffer verleende op de kruising geen voorrang aan een 49-jarige automobilist uit De Bilt. De jongen is met een beenbreuk vervoerd naar het ziekenhuis.

Drie hennepkwekerijen opgerold
Nootdorp Op dinsdag 12 september 14.30 uur heeft de politie aan de Meesterstraat drie hennepkwekerijen opgerold. Een deel van de kwekerijen was reeds geoogst in het andere gedeelte zijn in totaal 1000 planten aangetroffen. De planten en de totale apparatuur zijn in beslaggenomen en voor vernietiging aangeboden. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Aanrijdingen met letsel
Zoetermeer - Op de kruising Europaweg/Zwaardslootseweg vond gisterochtend rond 09.30 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietser. Beiden reden op het fietspad en bij de kruising stak de 51-jarige fietster uit Zoetermeer linksaf zonder op het overige verkeer te letten. Een 16-jarige plaatsgenoot botste bij het inhalen tegen de fiets. De vrouw raakte bij de val gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Vrouw belandt met invalidenwagen in sloot
Zoetermeer - Een 71-jarige vrouw uit Zoetermeer belandde gisteren om 16.00 uur bij het achteruit rijden met haar invalidenwagen in de sloot aan de Bleiswijkseweg. Alerte omstanders wisten de vrouw uit het water te halen. Zij bleef ongedeerd.

Motorrijder gewond na aanrijding
Rijswijk Een 30-jarige motorrijder uit Leiden is op dinsdag 12 september 15.50 uur bij een aanrijding op het Haantje gewond geraakt. Het slachtoffer kwam in botsing met een 34-jarige automobilist uit Brielle De motorrijder belandde met motor en al in een voortuin van een woning. Hij werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Dronken chauffeur vraagt agent de weg
Rijswijk Politieagenten die op dinsdag 12 september om 16:30 uur op het Haantje het verkeer stond te regelen vanwege een aanrijding hadden wel een heel bijzondere vangst. Een 40-jarige automobilst uit Delft vroeg aan de agenten of hij daar mocht rijden. Terwijl een van de agenten de man behulpzaam was en hem wilde uitleggen hoe de man moest rijden, rook hij ook een sterke alcohollucht. De 40-jarige werd direct aangehouden en blies later aan het bureau 860 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bezoeker kroeg neemt drank mee
Rijswijk Een 38-jarige inwoner uit Delft werd op dinsdag 12 september om 18:15 uur aangehouden in een horeca etablissement in de Herenstraat. De man werd betrapt op het moment dat hij met een krat bier de zaak wilde verlaten. Hij werd door personeel aangehouden. Aangezien de man een top 500 verdachte is, werd hij op last van de Officier van Justitie ingesloten. Hij wordt op donderdag 14 september voorgeleid.

Verdachte doorrijden na aanrijding aangehouden
Kwintsheul Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit België werd op dinsdag 12 september om 09:30 uur aangehouden op Rijksweg A20. De man veroorzaakte op de Kievit een aanrijding met een geparkeerde personenauto en reed daarna door. Dankzij een oplettende getuige, die direct de politie belde, kon de man worden aangehouden. Aan het bureau bekende de man de aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij kreeg een proces-verbaal.

Bromfietser (17) gewond na aanrijding
Poeldijk Een 17-jarige bromfietser is op dinsdag 12 september om 17:15 uur bij een aanrijding op de Nieuweweg gewond geraakt. De bromfietser werd op het fietspad geschept door een 63-jarige automobilist die vanuit een uitrit de rijbaan wilde oprijden. De jongen werd vervoerd naar een ziekenhuis met onbekend beenletsel. Zijn 16-jarige duopassagier kon ter plaatse worden behandeld aan zijn verwondingen.

Onder invloed op bromscooter
Maasdijk Een 51-jarige bestuurder van een bromfiets werd op dinsdag 12 september om 00:30 uur op de Nolweg aangehouden. De Hagenaar viel op door zijn slingerende rijgedrag en werd hierop aangesproken. Al snel bleek dat de man te veel had gedronken. Hij blies aan het bureau 835 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Rijbewijs ingevorderd
Den Haag - Op woensdag 13 september omstreeks 03.30 uur hielden surveillerende agenten op de Limastraat een 42-jarige Haagse automobilist staande voor een alcoholcontrole. Bij ademanalyse blies de man 880 ug/l. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Den Haag - De politie zoekt getuigen van een ongeval, dat op dinsdagochtend 12 september plaatsvond in de Liszstraat. Een 12-jarige fietser uit Den Haag werd omstreeks 8.50 uur, toen zij de Liszstraat ter hoogte van de Duke Ellingtonstraat wilde oversteken, aangereden door een automobilist. De fietser raakte licht gewond. De automobilist is doorgereden. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met Politiebureau Loosduinen via 0900-8844.

Raket uit Tweede Wereldoorlog gevonden
Den Haag - Op 12 september omstreeks 14.30 uur, is aan de Rijswijkse Waterweg een raket uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het projectiel werd ontdekt bij graafwerkzaamheden. De raket is inmiddels op het strand tussen Wassenaar en Katwijk tot ontploffing gebracht.

Schilder valt 11 meter omlaag
Den Haag Een 23-jarige schilder uit Den Haag is dinsdag 12 september om 15.30 uur tijdens werkzaamheden aan een gebouw in de Kazernestraat zon elf meter naar beneden gevallen. Met inwendig letsel en tal van botbreuken is de onfortuinlijke schilder naar het ziekenhuis vervoerd. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Verkeerde vraag
Den Haag Weet u waar ik kan roken?, vroeg een voorbijganger op dinsdagmiddag 12 september in de Van Limburg Stirumstraat aan een politieman in burger. De politieman was verbaasd. De voorbijganger had immers een sigaret in de mond. Hoe bedoelt u? Nou, ik heb twee gram cocaïne bij me, antwoordde de voorbijganger. Toen de agent antwoordde, dat dat verboden is, ging er een lichtje branden bij de voorbijganger, een 43-jarige man uit Delft. De Delftenaar zei dat hij een grapje maakte en wilde er snel vandoor gaan. De man werd echter aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek twee bolletjes, 2 ponypacks en 3 pillen op zak te hebben.

Verschillende ongelukken met bromfietsers
Den Haag - Een 17-jarige bromfietser uit Den Haag die op 12 september omstreeks 14.15 uur een 48-jarige Haagse automobiliste over het hoofd zag, heeft dat met een gebroken been moeten bekopen. De bromfietser reed met een 17-jarige passagier achterop over het fietspad op de Pauwenlaan. De passagier kwam met de schrik vrij. Op de Tomatenstraat verleende een 30-jarige automobiliste uit Voorburg om 12.30 uur geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit Zoetermeer. Laatstgenoemde reed echter op het fietspad. De GGD is ter plaatse gekomen en heeft de bromfietser behandeld. Het is niet bekend welk letsel de Zoetermeerder heeft opgelopen.

Agressieve automobilist aangehouden
Den Haag - Politieagenten hebben op 12 september op de Badhuisstraat een 43-jarige Rotterdammer aangehouden die zich zeer agressief gedroeg tegenover een 28-jarige fietser uit Rijswijk. De verdachte reed met hoge snelheid langs het slachtoffer en zijn twee vrienden, parkeerde de auto en liep met gebalde vuist en veel verbaal geweld op de fietsers af. De Rotterdammer blokkeerde het fietspad en gaf het slachtoffer een harde duw. Deze viel daardoor tegen zijn vriend aan en de fiets raakte beschadigd.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op 12 september tussen 18.00 en 23.00 uur op de Benoordenhoutseweg zijn 630 passanten gecontroleerd. 9 automobilisten kregen een proces-verbaal wegens het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren: hij reed 107 km/u.