Provincie Limburg

Ontwikkeling van city-trips naar Roermond en omgeving De Provincie Limburg geeft 75.000,- subsidie aan de Stichting

Samenwerkende VVVs Limburg voor het project Limburg; steden aan het water. De Stichting Samenwerkende VVVs Limburg zal in nauwe samenwerking met het Samenwerkingsverband De Maasplassen een pilotproject opzetten in de Maasstad Roermond en de omringende Maasplassen. Doel van de pilot is het ontwikkelen en bevorderen van meerdaagse verblijven city trips in Roermond en omgeving door de mogelijkheden van land en water beter met elkaar te verbinden.

Stad en regio hebben rondom de themas watersport, wandelen, fietsen, koop- en cultuurtoerisme een veelzijdig aanbod. Deze moeten goed in de markt worden gezet. Daarbij kan gedacht worden aan het ontwikkelen van bijzondere en unieke arrangementen. De pilot in Roermond is vooral gericht op de toeristische doelgroepen senioren en tweeverdieners. Dit vanwege hun brede belangstelling, het relatief vaak ondernemen van stedentrips en vanwege hun koopkrachtniveau. Beoogde markten zijn de nabije Duitse markt en de Randstad.

Het verwachte resultaat is een stijging van het aantal korte vakanties in Roermond en de regio. De ervaringen met dit pilotproject die worden opgedaan zullen gebruikt worden voor het mogelijk opstarten van soortgelijke initiatieven in de Maassteden Venlo en Maastricht.

13-9-2006 09:53