Voorhout Kop-staartaanrijding Dinsdag 12 september om 19.40 uur vond op de Leidsevaart in de bocht nabij de golfbaan een kop-staartaanrijding plaats tussen drie auto's. Een 40 jarige automobilist uit Amstelveen kon niet op tijd zijn auto tot stilstand brengen toen voor hem twee andere auto's afremden. De voorste bestuurder, een 23 jarige Noordwijker, wilde in de bocht linksaf de ventweg inslaan en stond stil. Een achterop rijdende Amsterdammer remde hiervoor af. De Amstelvener die daarachter reed zag dit echter te laat en botste tegen de auto van de Amsterdammer. Alle bestuurders en twee inzittenden klaagden over pijn in de nek en/of in de rug.

Leiden Aanhouding voor handel in drugs De politie heeft dinsdagavond 12 september rond 20.25 uur aan het Stationsplein een 39 jarige handelaar in drugs aangehouden. Agenten die daar toezicht hielden zagen dat de Rotterdammer tot twee keer toe drugs verkocht en hielden zowel hem als de koper, een 37 jarige man uit Katwijk aan. Hij had één bolletje cocaïne van de Rotterdammer gekocht die na fouillering nog eens 12 bolletjes op zak bleek te hebben. De Katwijker werd na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. De handelaar zit nog vast. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Voorschoten Inbraken aan de Rembrandtlaan De politie is een onderzoek gestart naar drie woninginbraken in een flatgebouw aan de Rembrandtlaan. Vermoedelijk is er op dinsdag 12 september, op klaarlichte dag, ingebroken in de woningen. In twee woningen konden de dader(s) tot de woning binnendringen bij de derde woning bleef het bij een poging inbraak. Uit de woningen werden onder andere sieraden, geld, en een televisie weggenomen. De technische recherche van politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Hazerswoude-Rijndijk Nepvuurwapens uit het buitenland in NL verboden Terug van vakantie en in het buitenland een nepvuurwapen gekocht en mee naar Nederland genomen? De politie waarschuwt dat het in het bezit hebben van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in Nederland verboden is. Politie Hollands Midden treedt streng op bij mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen. Een onderzoek volgt en er zal worden opgetreden.

De nepwapens die vaak vanuit het buitenland worden meegenomen lijken vaak schrikbarend echt op bestaande vuurwapens en kunnen door omstanders dan ook als echt worden aangezien. Daarnaast kunnen met de nepwapens vaak kleine gekleurde balletjes worden geschoten. De druk waarmee de balletjes geschoten kunnen worden is echter zo hoog dat blauwe plekken nog het minste letsel is wat men kan oplopen. De nepwapens zijn mede daarom verboden.

Op maandag 28 augustus werden er twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden in hun woonplaats Hazerswoude-Rijndijk op het Frederik van Eedenplein. Een getuige had gezien dat de 15 jarige in het bezit was van een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp. De politie hield de twee jongens aan en fouilleerden hen. In de zakken van de 15 jarige werd een nepvuurwapen aangetroffen, in de fouillering van de 16 jarige een mes. Het vuurwapen, gaf de 15 jarige aan, had hij in Kroatië gekocht en meegenomen naar Nederland.

De politie wijst de ouders op het gevaar van het hebben van een nepwapen en vraagt de nepwapens in te leveren bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Zoeterwoude Aanhouding na diefstal diesel De politie heeft dinsdagavond 12 september rond 18.40 uur aan de Produktieweg een 30 jarige man uit Seimi ( Roemenië) aangehouden. De man was daar bezig om uit een vrachtauto diesel over te hevelen in een jerrycan. Ook had hij een raam van de cabine ingeslagen en ware daar onder meer portofoons uit gestolen. De politie trof de goederen in de auto van de verdachte aan. De politie kon de man aanhouden nadat een getuige meldde dat hij zag de man zich tussen de vrachtauto's verdacht ophield. De verdachte is ingesloten. De politie gaat verder met het onderzoek.

Gouda Vrouw steekt autobanden lek De politie heeft woensdagnacht 13 september rond 01.35 uur een 31 jarige vrouw in haar woning in Gouda aangehouden. Haar aanhouding volgde nadat de politie een melding had gekregen dat drie banden van een bedrijfsbus die op de Componistenlaan stond, waren lekgestoken en dat de vrouw daarbij was gezien. Waarom de vrouw tot deze daad kwam is nog onbekend. De politie doet daar onderzoek naar. De vrouw is ingesloten.