Ingezonden persbericht

Gartner bevestigt Utimaco's positie in 'Leaders Quadrant' voor mobiele databeveiliging


* Utimaco's plaatsing in het 'Leaders Quadrant' van de 'Magic Quadrant for Mobile Data Protection 2006' is gebaseerd op 'Ability to Execute' en 'Completeness of Vision'

Oberursel, 13 september 2006 - Utimaco - The Data Security Company staat in het 'Leaders Quadrant' van Gartner's recente studie 'Magic Quadrant for Mobile Data Protection, 1H06' (John Girard en Ray Wagner, 29 augustus 2006). Volgens Utimaco toont deze plaatsing het succes aan van de 'Ability to Execute' en 'Completeness of Vision'. Deze evenwichtige combinatie versterkt Utimaco's krachtige visie als leverancier van oplossingen voor mobiele databeveiliging. In het onlangs gepubliceerde rapport adviseert Gartner elk bedrijf mobiele databescherming in het ICT-bedrijfsplan op te nemen.

In de studie beoordeelt Gartner, de meest vooraanstaande ICT-analist ter wereld, twaalf aanbieders van oplossingen voor mobiele databescherming op basis van hun 'Ability to Execute' en 'Completeness of Vision'. "Wij denken dat Utimaco eruit springt vanwege de helderheid van de productstrategie en een productontwikkeling die een brede cross-platform functionaliteit biedt. Het feit dat Utimaco een uitstekende naamsbekendheid geniet onder de wereldwijde doelgroep heeft ook een rol gespeeld", aldus Martin Wülfert, Utimaco's CEO.

"Wij denken dat onze positie in Gartner's Magic Quadrant aantoont dat onze inspanningen voor betere databeveiliging op mobiele persoonlijke apparatuur resultaat opleveren. Maar we vinden vooral dat de beoordeling van Gartner een belangrijke bevestiging is voor onze gebruikers. Oplossingen van Utimaco voorzien niet alleen in de huidige behoefte van ondernemingen aan databeveiliging, maar komen ook tegemoet aan de toekomstige marktvraag. Hierdoor kunnen wij onze klanten een bijzonder hoge investeringsbescherming bieden", vervolgt Wülfert. Databescherming
Volgens Gartner groeit de markt voor beveiligingsoplossingen voor mobiele persoonlijke apparatuur. De interesse in databescherming wordt gevoed door de zorg over aansprakelijkheid en privacy. Bedrijven worden geconfronteerd met wetgeving die openbaarmaking verlangt in geval van daadwerkelijk of vermeend misbruik van persoonlijk identificeerbare gegevens. Ook als gegevens niet worden misbruikt, is negatieve berichtgeving duur en gênant, en verdwijnt het vertrouwen van kopers en beleggers.

Het huidige rapport van Gartner signaleert een behoefte aan oplossingen voor databeveiliging om de privacy van gebruikers te beschermen en controles uit te voeren. Het rapport maakt ook duidelijk dat gebruikers van producten voor mobiele databeveiliging willen dat de producten eenvoudig werken, minimale ondersteuning vereisen en gebruik maken van krachtige encryptie.

Voor meer informatie over het 'Magic Quadrant', gaat u naar http://www.gartner.com. Bron: 'Magic Quadrant for Mobile Data Protection, 1H06', John Girard en Ray Wagner, 29 augustus 2006. Voor de studie van Gartner en meer informatie over Utimaco - The Data Security Company, gaat u naar http://www.utimaco.com.

Over het 'Magic Quadrant'
Het 'Magic Quadrant' is op 29 augustus 2006 auteursrechtelijk beschermd door Gartner, Inc. en wordt met toestemming opnieuw gebruikt. Het 'Magic Quadrant' is een grafische voorstelling van een markt in en gedurende een specifieke periode. Het geeft Gartner's analyse weer van hoe bepaalde leveranciers beantwoorden aan criteria die Gartner voor die markt heeft opgesteld. Gartner beveelt geen leverancier, product of dienst in het 'Magic Quadrant' aan en raadt technologiegebruikers niet aan alleen de leveranciers te kiezen die in het 'Leaders' kwadrant zijn geplaatst. Het 'Magic Quadrant' is uitsluitend bedoeld als onderzoeksinstrument en niet als specifiek richtsnoer. Gartner wijst alle uitdrukkelijke of stilzwijgende garanties af met betrekking tot dit onderzoek, ook garanties van commerciële bruikbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Utimaco
Utimaco Safeware AG - de Data Security Company
Utimaco is een wereldwijd toonaangevende producent van professionele oplossingen voor databeveiliging binnen bedrijven en overheden. De al meermaals bekroonde oplossingen beschermen data tegen toegang en manipulatie door onbevoegden, ongeacht het feit of deze op mobiele persoonlijke apparatuur, PC's of netwerken opgeslagen zijn. Met bijna 3 miljoen installaties is SafeGuard Easy wereldwijd de best verkopende oplossing voor databescherming op notebooks en PC's. Utimaco is ook marktleider op het gebied van elektronische transactiebeveiliging. Zo beveiligen Utimaco-oplossingen in Duitsland bijvoorbeeld meer dan 90 procent van alle met cards werkende betalingssystemen. Utimaco biedt zijn klanten uitgebreide ondersteuning op locatie via een wereldwijd netwerk van partners en dochterbedrijven in Europa, de VS en Japan. Het hoofdkantoor van Utimaco Safeware AG bevindt zich in Oberursel, Duitsland, en staat genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (ISIN DE0007572406). Bezoek voor meer informatie www.utimaco.com.