Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp pakt compliance en archivering aan met één formule

~ beheergemak en de beste prestaties voor e-mail, bestandssystemen, SAP-oplossingen, Enterprise Content Management-archief en compliance ~

Schiphol-Rijk, 13 september 2006 Network Appliance, Inc. (NASDAQ: NTAP) heeft een gedetailleerde strategie voor de aanpak van zowel compliance als archivering. Met één product- en dienstenportfolio van NetApp kunnen klanten hun groeiende en steeds veranderende data-uitdagingen ter hand nemen.

Gemiddeld 80 procent van de informatie binnen organisaties is meer dan een jaar oud. E-mail vormt zo n 75 procent van het intellectuele eigendom van een bedrijf. 75 procent daarvan wordt gebruikt in rechtszaken. Daarbij voorspelt onderzoeksbureau ESG dat de hoeveelheid op disk opgeslagen gegevens met 877 procent zal toenemen tussen 2005 en 2010. Dat betekent dat organisaties steeds meer data moeten opslaan voor langere tijd. Bovendien zullen die gegevens in toenemende mate gebruikt worden voor zaken waar bedrijven tot kort geleden nog maar weinig aandacht aan besteedden, zoals juridische bewijslast.

De werkwijze van NetApp betekent een grote verandering ten opzichte van de conventionele aanpak van andere leveranciers, die hun klanten aparte silo s laten instellen voor back-up, archivering, compliance en primary storage-behoeften. Klanten besparen tijd, geld en arbeidskrachten met één oplossing voor archivering en compliance.

NetApp Global Services (NGS) heeft ook een assessment-dienst voor gegevens. Die brengt overzicht in de ongestructureerde data op het bedrijfsnetwerk. Klanten kunnen zo gerichte strategieën voor datamanagement ontwikkelen en implementeren die kosten terugbrengen en risico s verkleinen.

Standaard mogelijkheden voor compliance
Reguleringen voor datamanagement komen uiteindelijk neer op vijf standaard storage-mogelijkheden: dataclassificatie, discovery, datamigratie, continuïteit en security en privacy (zie ook www.netapp.com/solutions/archive-compliance.html).

" Voor dataclassificatie, discovery en migratie is de NetApp IS1200 (Information Server 1200) beschikbaar met IS1200-software voor migratie en retentie. De IS1200 kan een miljoen bestanden schalen. Servers worden samengevoegd in een systeem dat meer dan 100 miljoen bestanden kan beheren. Het is mogelijk om meerdere clusters te implementeren om zo miljarden bestanden zichtbaar te maken en te controleren. De verbeterde zichtbaarheid biedt nieuwe mogelijkheden, zoals compliance, bescherming van IP (intellectual property) en bescherming tegen het lekken van privacygevoelige informatie. " Voor continuïteit is NetApp SnapLock®- en LockVault"-software beschikbaar. De NetApp-oplossingen met deze software bieden storagecapaciteit die niet overschrijfbaar en niet uitwisbaar is tot een gespecificeerde datum. NetApp SnapLock en LockVault bieden daarnaast sterke mogelijkheden voor authenticiteit, toegangsrechten, transmissie-encryptie en audit logs voor de bescherming van confidentiële gegevens. " Voor security en privacy zijn Decru® DataFort"-oplossingen beschikbaar. Deze bieden encryptie, authenticiteit en toegangscontrole voor data op disk of tape. Decru, a NetApp company, biedt daarnaast ook Decru Lifetime Key Management" voor het beheren van encryptiesleutels. " Door de open standaarden-aanpak van NetApp en zijn partners, waaronder FileNet, SAP, Symantec en ZANTAZ, biedt NetApp integratie met archiverings- en compliance-applicaties. Daardoor zijn de integratiekosten laag, hoeft de integratie niet overgedaan te worden en is het eenvoudig om applicaties op maat te integreren.

Voor meer informatie over het verenigen van de compliance- en archiveringsarchitectuur kunt u de nieuwe NetApp TechTalk-podcast over archivering en compliance downloaden via www.netapp.com/go/podcasts/media/steele-goel-tt-compliance.mp3.

(494 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NetApp Tech OnTap
Meer informatie over dit en andere producten en diensten van NetApp is beschikbaar via het NetApp Tech OnTap-programma. Het NetApp Tech OnTap-programma biedt een maandelijkse nieuwsbrief met best-practices, tips en tools, interviews en meer. Meer informatie is beschikbaar via www.netapp.com/go/techontap.

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Bastiaan van Amstel, NetApp: Tel: 020-5039600
E-mail: bastiaan@netapp.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com