Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

ELAND-BRANDT ramen en deuren komt met
uniek 3-rail schuifraam en -deursysteem

ELAND-BRANDT komt met een nieuwe generatie schuifraam en -deurseries op de markt. Optimaal open en toch volledig inbraakwerend. Eland Brandt is dé specialist in aluminium schuifraam en -deursystemen.

ELAND-BRANDT is één van Nederlands oudste en meest bekende producenten van aluminium ramen en deuren en tevens grondlegger van een groot aantal schuifraam en -deursystemen. Het innovatieve bedrijf staat bekend om zijn talrijke eigen ontwikkelingen, die volledig voldoen aan de geldende VMRG-Kwaliteitseisen en -normen. Met de nieuwe Maestribliljant-serie speelt ELAND-BRANDT in op de wensen en eisen van de toekomst. Optimaal open, optimaal gebruiksvriendelijk, optimaal veilig, optimale isolatie, en optimale architectonische vrijheid waren de centrale aandachtspunten in de ontwikkeling.

Uniek aan de Maestribriljant-serie is het 3-rail systeem. Hierdoor ontstaan er 3 schuifdelen waardoor een maximale opening gecreëerd wordt tot 2/3 van de kozijnbreedte. Groot voordeel van een schuifsysteem is dat in geopende stand de schuifvleugels géén ruimte in beslag nemen. Door gebruik te maken van lichte maar duurzame materialen is het systeem, ook bij grote afmetingen, uitermate gebruiksvriendelijk en is de kwaliteit ook op de lange termijn gegarandeerd. Tevens voldoet het systeem aan de inbraakwerendheid klasse 2 eisen.

Om ook aan de huidige energie-eisen te voldoen gold de nieuwe EPC-Norm van 0,8 als belangrijk aandachtspunt tijdens de ontwikkeling van de nieuwe serie schuifpuien. Om aan deze norm te voldoen is er gebruik gemaakt van geavanceerde oplossingen. Het nieuwe systeem kan een maximale geluidsreductie van Ra wegverkeer 38dB(A) bereiken.

Het systeem biedt de ontwerper volledige vrijheid en kan per project worden aangepast. Alle elementen zijn uit te breiden met meerdere deur- en raamdelen en zijn vrij indeelbaar. Opvallend van het systeem is de 57mm slanke belijning en de elementen die desgewenst binnen en buiten in verschillende kleuren kunnen worden uitgevoerd. De elementen kunnen geleverd worden met meerdere zij-, boven- en/of onderlichten met dezelfde slanke belijning.

Met deze nieuwe generatie schuifpuien neemt ELAND-BRANDT een voorsprong op de toekomst, van optimale isolatie en veiligheid, openheid, eenvoudige bediening en flexibiliteit in architectuur. ELAND-BRANDT al meer dan 125 jaar met een blik op de toekomst!

ELAND-BRANDT ramen en deuren BV
Postbus 24
1530 AA Wormer
Tel: 020.435.03.03.
Fax: 020.435.03.00.
E-mail: info@elandbrandt.nl
Internet: www.elandbrandt.nl

---- --