Politie Groningen

Woensdag 13 september 2006

Provincie Groningen, 13-09-2006

Groningen: ervaren winkeldief aangehouden

Een 55-jarige Stadjer is dinsdagmiddag op heterdaad betrapt toen hij in een winkel aan de Westerhaven een camcorder ter waarde van 1000 euro had gestolen. Hij trok de aandacht van medewerkers, omdat hij iets wegstopte in een kinderwagen, terwijl er geen kind in lag. Eenmaal buiten werd hij ingerekend door beveiligingsmedewerkers. Zij zagen dat hij een geprepareerde doos in de kinderwagen had staan. Hij verklaarde tegenover hen dat hij s morgens ook al een digitale camera ter waarde van 300 euro had gestolen. Uit zijn verhoor kwam naar voren dat hij uit deze betreffende zaak nog meer goederen had gestolen. Uit Groningen 8 mp3-spelers, 6 mobiele telefoons, 3 digitale cameras, een spelcomputer en diverse computerspelletjes. In Zwolle had hij 2 navigatiesystemen gestolen, in Lelystad een spelcomputer en een harde schijf voor de computer en tenslotte in Utrecht een autoradio. Het is nog niet bekend in welke periode de Stadjer zich hieraan schuldig maakte. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: automobilist 4x in de fout

De politie heeft dinsdagmiddag in de Marmerstraat een 34-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Agenten zagen hem op de Diamantlaan rijden, terwijl hij geen autogordel droeg. Bij zijn staandehouding bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. De auto was wel voorzien van gladde banden, maar niet van APK. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft tijdens wegwerkzaamheden op de A28 een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1250 autos gecontroleerd. Zeven van hen reden te hard en van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Een 25-jarige Stadjer reed 125 km/uur, terwijl daar in verband met wegwerkzaamheden 70 km/uur is toegestaan. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook een 37-jarige Assenaar moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 122 km/uur. Omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had, werd zijn auto meegenomen naar het bureau. Die krijgt hij weer mee als hij zijn rijbewijs komt inleveren.

Musselkanaal: fietsster gewond bij ongeval

Een 12-jarige fietsster is dinsdagochtend op de kruising van de Stadswijk met de Sluiskade gewond geraakt. Het meisje kwam van de onverharde Stadswijk en verleende geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Musselkanaal. Het meisje is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: minibike in beslag genomen

De politie heeft dinsdagmiddag op de E.H. Roggenkampweg in Delfzijl een minibike in beslag genomen. De minibike werd bestuurd door een 15-jarige jongen uit Delfzijl. Het is verboden om met een minibike op de openbare weg te rijden.

Appingedam/Groningen: rijbewijs alcomobilisten ingevorderd

Een 38-jarige automobiliste uit Grou moest dinsdagnacht op de A7 bij Marum haar rijbewijs inleveren. De vrouw bleek bij controle onder invloed van bijna anderhalf promille alcohol. Hierop is haar rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Eveneens dinsdagnacht werd op de Hoendiepskade in Groningen een rijbewijs ingevorderd. Een 40-jarige automobilist uit Haren bleek bij controle onder invloed van 1,85 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: koperdiefstal van kerk

Van een kerk aan de J.G. Pinksterstraat in Veendam is maandagnacht een deel van de koperen bliksemafleiders weggenomen. Ook een deel van een koperen regenpijp is gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam e.o.: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op diverse plaatsen in het Oosten van de provincie Groningen. Hierbij zijn negen bekeuringen uitgereikt: kans op afvallende lading (3x), geen gordel (3x), niet werkende verlichting (1x), geen E-rijbewijs (1x) en overbelading (1x). Daarnaast is een voertuig met beperkte snelheid in beslag genomen. Het voertuig kon sneller dan toegestaan.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1070, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 857, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1869, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2501, aantal overtredingen: 189, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Leek, Lindesteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 572, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.