Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Automobilist met rijontzegging aangehouden

Publicatiedatum: 13-9-2006 11:03:27

Nijkerk - De Nijkerkse politie heeft dinsdagmiddag op de Berencamperweg een negentienjarige automobilist uit het Limburgse Velden aangehouden. De man bleek in een auto te rijden terwijl hij een rijontzegging had. Toen de agenten de man lieten stoppen zag de Limburger kans er weer vandoor te gaan. Na een korte achtervolging werd de man alsnog tot staan gebracht. De Limburger moest zijn auto laten staan en kreeg een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles-op-verzoek in Nijkerk en Barneveld
Publicatiedatum: 13-9-2006 11:02:47

Nijkerk/Barneveld - Op verschillende wegen in de gemeenten Nijkerk en Barneveld heeft het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie verkeerscontroles uitgevoerd op verzoek van buurtbewoners. Het VHT controleerde in Nijkerk (Paasbosweg) en Kootwijkerbroek (Wesselseweg en Veluweweg). Er werden in totaal 36 bekeuringen uitgedeeld.

Op de Paasbosweg in Nijkerk werden ter hoogte van de Tolhuislaan tussen acht uur en half tien 200 passanten gecontroleerd op snelheid en gordelgebruik. Van dat aantal reden er 7 te hard (hoogst gemeten snelheid was 78 km/u waar maximaal 50 is toegestaan). Nog eens 3 automobilisten kregen een bon omdat ze zonder gordel reden. Bij de controle op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek werd 1 snelheidsovertreder gepakt. Hij reed 75 km/u terwijl daar maximaal 50 is toegestaan. Van de in totaal 225 gecontroleerde passanten kregen er 11 een bon omdat ze zonder gordel reden. Op de Veluweweg werden 14 bekeuringen uitgedeeld: 11 voor het overschrijden van de maximum snelheid, 2 voor het rijden zonder gordel en 1 keer voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---