Ingezonden persbericht


Steelcase introduceert "Eastside" bezoekersstoel
veelzijdig, comfortabel en minder belastend voor het milieu

Amsterdam Zuidoost, 13 september 2006 --- Steelcase, wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche, introduceert de nieuwe bezoekersstoel Eastside. Eastside is comfortabel, strak vormgegeven en gemaakt met een verminderd aantal, en bovendien relatief weinig energie eisende materialen, zodat hij minder belastend voor het milieu is.

Eastside is uitermate geschikt als bezoekersstoel: zijn rechthoekige structuur en open armleuningen zijn uitnodigend en comfortabel. Het diepe zitvlak en de hoge rugleuning zijn stevig en goed gevuld voor extra gebruikerscomfort. De stoel heeft een strak, neutraal ontwerp dat past in elke kantooromgeving, en is bovendien licht en stapelbaar zodat hij makkelijk te verplaatsen en op te bergen is.

Eastside heeft een lage impact op het milieu vanwege een verminderd aantal materialen die bovendien relatief weinig energie eisen: staal, polypropyleen, schuimrubber en textiel. Van het totale gewicht kan 98 procent van de componenten gemakkelijk worden gerecycled. De stoel bevat geen schroeven. Hierdoor is hij snel en makkelijk te monteren en te demonteren aan het eind van zijn levenscyclus. Eastside is vanwege zijn verminderd effect op het milieu genomineerd voor de "NF Environment" certificering, een vrijwillig certificaat gebaseerd op de ISO 14024 norm.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2006 was ongeveer $2,9 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie en hoge resolutie afbeeldingen:

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl