Ingezonden persbericht


ENECO Energy Trade besteedt bedrijfskritische applicaties en infrastructuur uit aan Schuberg Philis

Amsterdam, 13 september 2006 - ENECO Energy Trade, het handelsbedrijf van ENECO Energie Holding, heeft al haar bedrijfskritische applicaties en de onderliggende IT-infrastructuur uitbesteed aan Schuberg Philis. Zij tekenden een outsourcingcontract ter waarde van ruim 15 miljoen euro en met een looptijd van vijf jaar.

ENECO Energy Trade (EET) beheert het energieportfolio van ENECO Energie, een van de drie grote energiebedrijven in Nederland. ENECO Energie bedient circa twee miljoen bedrijven en huishoudens met gas, elektriciteit en warmte, en realiseert een omzet van ruim 3,5 miljard euro. ENECO Energy Trade houdt zich voor ENECO Energie bezig met de handel in elektriciteit, gas, CO2-emissierechten en het aansturen van elektriciteitsproductiefaciliteiten in Noord- en West-Europa.

Voor EET zijn de handels- en besturingsapplicaties, en de onderliggende IT-infrastructuur van levensbelang. Bovendien moeten deze systemen snel aan te passen zijn aan ontwikkelingen in de energiemarkt, die sinds de liberalisering bijzonder dynamisch is. EET zocht daarom een outsourcingpartner die de hoogst mogelijke beschikbaarheid, servicelevels en professioneel risicobeheer kan combineren met flexibiliteit en innovatie. Na een uitgebreid tendertraject, begeleid door Morgan Chambers, waarbij alle grote outsourcingpartijen betrokken waren, heeft EET Schuberg Philis geselecteerd als outsourcingpartner.

René van der Vegt, directeur van ENECO Energy Trade: "We hebben voor Schuberg Philis gekozen omdat zij in staat zijn snel en gecontroleerd veranderingen door te voeren in onze kritische systemen. Dit is voor ons van groot belang: alleen dan kunnen we op een kwalitatief hoogwaardige manier continu mee bewegen met de ontwikkelingen in onze markt. Bovendien is Schuberg Philis zeer vooruitstrevend op het gebied van risicomanagement, en heeft het bedrijf een sterke positie opgebouwd als het gaat om de 'auditability' van hun dienstverlening. Omdat wij ons in een sterk gereguleerde markt bevinden, was ook dit een belangrijke factor voor ons."

Schuberg Philis is gespecialiseerd in het volledige beheer van bedrijfskritische applicaties en infrastructuren. Zij doen dit voor bedrijven die een hoge beschikbaarheid en professioneel risicomanagement eisen, en tegelijkertijd snel en flexibel moeten kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen in hun omgeving. Alle applicaties en IT-infrastructuren die aan Schuberg Philis zijn uitbesteed, vallen onder de ISO 27001 certificering (voorheen bekend als BS 7799) van Schuberg Philis.

Over Schuberg Philis
Schuberg Philis is een innovatieve private onderneming en een belangrijke speler op het gebied van bedrijfskritische outsourcingdiensten. Schuberg Philis richt zich exclusief op bedrijfsapplicaties die een 24-uurs beschikbaarheid vereisen en garandeert 100% up-time voor deze systemen.