Gemeente Capelle a/d IJssel

Activiteiten Thuis in Schollevaar-Oost

Logo Schollevaar-Oost

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september gonsde het weer van de activiteiten in Schollevaar-Oost. Er was een openluchtbioscoop, een startbijeenkomst vierde buurt en een eindbijeenkomst derde buurt met braderie.

Openluchtbioscoop

Openluchtbioscoop in Schollevaar Oost

Foto: fotobureau Roel Dijkstra

Op vrijdag 1 september was er weer een openluchtbioscoop in Schollevaar-Oost. Dit keer op het veldje bij de Klarinet (Gong). De film was Mr & Mrs Smith, met in de hoofdrollen Angelina Jolie en Brad Pitt. De voorstelling was gratis en er was voor alle bezoekers gratis popcorn en een drankje. Mede dankzij het goede weer werd de voorstelling goed bezocht.

Opknapbeurt voor buurt 4 in Schollevaar-Oost

De opknapronde in buurt 4

Foto: fotobureau Roel Dijkstra

Op vrijdagavond 1 september vond ook de startbijeenkomst voor de laatste opknapronde in buurt vier van Schollevaar-Oost plaats. De bewoners van de huurwoningen aan de Nabucco, Librije, Othello en Rigoletto konden op het parkeerterrein van de Nabucco vernemen welke plannen Com·wonen en de gemeente Capelle aan den IJssel voor hun buurt hebben en konden meteen hun eigen wensen en ideeën inbrengen. Er was een goede opkomst en er zijn daarom per straat lijsten opgesteld met wensen van bewoners. Aan het einde van de werkperiode in buurt 4 horen de bewoners hoe de wensen zijn behandeld. Buurtbewoners die nu nog ideeën willen inbrengen, kunnen bellen naar de Projecttelefoon met nummer 06-42476866.

Braderie tijdens eindbijeenkomst buurt 3

Op zaterdag 2 september vond op het speelveld bij t Stip een braderie plaats tijdens de eindbijeenkomst van buurt 3. Daar kregen ook de bewoners informatie over de resultaten van de aanpak van buurt 3 tijdens de afgelopen zomer. De buurtbewoners van de Gravure, Lino, Houtsnede, Litho, Palet, Pastel, Ikoon, Drieluik, Louvre, Doelen, Bouvigne, Othello en Orfeo waren uitgenodigd om hun zolder leeg te maken en hun spulletjes te koop aan te bieden. Speciaal voor de kinderen was er een springkussen. De opkomst was echter niet zo hoog. Tijdens de braderie werden flyers uitgedeeld met de resultaten van de aanpak van buurt 3. De buurt kent veel kleine huisbazen en er zijn ook veel koopwoningen. Daarom was soms moeilijk om achterstallig onderhoud aan huizen of tuinen aan te pakken. Wel zijn veel groen- en bestratingsklachten opgelost. Een aantal zaken heeft het WOP opgepakt. Voor de Grafiek/Gravure is een herinrichtingsplan gemaakt dat binnenkort met bewoners wordt besproken.

Thuis in Schollevaar-Oost is een project van de gemeente Capelle aan den IJssel en Com·wonen. In verschillende deelprojecten wordt gewerkt aan betere woningen, een prettige woonomgeving en goede relaties tussen de bewoners in Schollevaar-Oost.