Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 13-09-2006

Man gewond na val met scootmobiel
WEITEVEEN Een 61-jarige man uit Weiteveen raakte dinsdagmiddag gewond na een ongeval met zijn scootmobiel aan de Zusterweg. De man was vergeten dat de mobiel nog in de automatische stand stond en is in volle vaart van het talud afgerold en op een vissteiger beland. Hij is per ambulance met een gebroken sleutelbeen en pijn aan zijn ribben naar het ziekenhuis gebracht. BPS 06-179105)

Man aangehouden op verdenking van inbraak bij bedrijf NIEUW BUINEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 28-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden op verdenking van inbraak bij een bouwbedrijf aan de Drentse Poort. De politie kreeg de melding dat beveiligingsmedewerkers de man hadden aangehouden en dat een tweede verdachte er vandoor was gegaan. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-179128)

Politie houdt verdachte van mishandeling aan
ASSEN Agenten hebben dinsdagavond een 45-jarige man uit Assen aangehouden bij een woning aan het Rozenpad. De 49-jarige eigenaresse van het pand deed aangifte van bedreiging en mishandeling door de man. De verdachte, die onder invloed verkeerde, wilde de woning niet verlaten. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 06-179116)

Met de trein zonder kaartje
EMMEN Een 21-jarige man uit Coevorden is in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Spoorstraat aangehouden. De man werd voor de tweede keer in korte tijd uit de trein gehaald omdat hij geen geld had voor een kaartje. Vervolgens gedroeg de man zich hinderlijk bij het station en kon zich niet legitimeren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-179136)

Politie houdt verkeerscontroles

ROLDE Dinsdagavond heeft de politie in Rolde op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. Veilig Verkeer Nederland heeft een bijdrage geleverd aan de controles in het kader van verkeersveiligheid. Er zijn 369 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had te veel gedronken. (BPS 06-179093)
MEPPEL In de omgeving van Meppel hebben agenten dinsdagavond tussen 19.30 uur en 22.00 uur verkeerscontroles gehouden. Vijf bestuurders kregen een boete wegens het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was van een bestuurder die 80 km/uur reed op de Ceintuurbaan. Daarnaast zijn verbalen uitgedeeld wegens het niet dragen van een gordel (4x), het fietsen zonder licht (4x), het niet handsfree bellen in de auto (1x) en het rijden onder invloed (op het bureau blies de man 485 ugl). (BPS 06-179103 en BPS 06-179110)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 36 1280.