Ingezonden persbericht


Kensington speelt iTunes af over de autoradio
~ Kensington introduceert RDS FM Transmitter/ Car Charger voor iPod® ~

Houten, 13 september 2006 - Kensington, toonaangevend fabrikant van computeraccessoires, introduceert zijn RDS FM Transmitter/Car Charger voor iPod®. Hiermee kunnen gebruikers draadloos de muziek van hun iPod® via de autoradio afspelen. De RDS FM Transmitter zendt muziek van iedere iPod® met dock connector uit over elke vrije FM-frequentie. Tegelijkertijd wordt de iPod® opgeladen via de 12V sigarettenaansteker in de auto.

Het Radio Data Systeem (RDS) wordt gebruikt om kleine digitale bestanden met het radiosignaal mee te sturen. Hierdoor is het mogelijk om op het display van de autoradio te zien welk nummer van welke artiest op dat moment wordt afgespeeld.

Gebruikers kunnen, indien de bandbreedte te vol raakt, tussen twee of drie verschillende FM-frequenties schakelen tijdens de autorit. De ClearFM technologie in de RDS FM Transmitter zorgt voor ruisonderdrukking en verbeterde stereoscheiding voor een superieure draadloze audiokwaliteit en FM ontvangst.

"Met de RDS FM Transmitter/Car Charger kun je eenvoudig muziek van de iPod® afspelen via de FM-radio in de auto en hoeft de installatie niet aangepast te worden. Dit bespaart je al gauw honderden euro's. Verder is het ook niet meer nodig om muziek op cd's of cassettes te zetten en mee te nemen in de auto. Zo kunnen je waar dan ook naar je favoriete muziek luisteren, terwijl je iPod® opgeladen wordt", aldus Robert de Vries, Sales & Marketing Manager Kensington Benelux. "Dankzij de toegevoegde RDS-functionaliteit hoeven gebruikers niet meer op hun iPod te kijken om te zien welk nummer wordt afgespeeld. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede."

De RDS FM Transmitter/Car Charger is te gebruiken met alle iPods met een 30-pin dock connector, met uitzondering van 3e generatie iPods.

De Kensington RDS FM Transmitter is al erg populair in de Verenigde Staten. Het product zal in Nederland te koop zijn zodra de overheid instemt met een wetswijziging die het afspelen van muziek van een iPod® via FM frequenties goedkeurt. Dit besluit wordt later dit jaar verwacht.

De RDS FM transmitter heeft een verwachte adviesprijs van ¤ 89,99. Zodra het wettelijk besluit genomen is, worden gegevens over resellers bekend gemaakt.

(359 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington Europe
Al bijna vijfentwintig jaar ontwerpt Kensington innovatieve producten naar de wensen van computergebruikers thuis, op het werk of onderweg. Kensington Computer Accessoires verenigen creativiteit met functionaliteit en eenvoud om gebruiksvriendelijke en handige hulpmiddelen te bieden voor mobiel werken.

Kensington biedt intussen meer dan 300 toonaangevende technologische accessoires. De MicroSaver Notebook Security Cable van Kensington is nog steeds de wereldwijde industriële standaard. Kensington biedt daarnaast een complete lijn van notebook tassen, universele notebook adapters, input devices, iPod accessoires en ergonomische producten, waaronder notebook risers en beeldschermfilters.

Kensington's producten zijn erop gericht het leven van de mobiele werker gemakkelijker te maken. Daarnaast zorgen zij ervoor dat productiviteit en efficiency gemaximaliseerd worden en dat hardware altijd fysiek en visueel beveiligd is tegen diefstal.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van het beursgenoteerde ACCO Brands Corp., Kijk voor meer informatie op de Kensington website: www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel. +31 (0)30 634 60 55
julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004