Kenniscentrum GOC vernieuwt organisatie

Stichting kenniscentrum goc

Partner voor praktijkleren en persoonlijke ontwikkeling Kenniscentrum GOC vernieuwt organisatie

Kenniscentrum GOC heeft haar organisatie grondig gewijzigd. Het afgelopen jaar is gewerkt aan een nieuwe organisatiestructuur waarin de verschillende diensten meer zijn geïntegreerd. Belangrijkste doel is een slagvaardiger organisatie te creëren met competentiegericht praktijkleren - stages en leerwerkbanen - als één van de belangrijke speerpunten.

Naast de gewenste efficiencyvoordelen waren veranderingen in het beroepsonderwijs de belangrijkste aanleiding voor de organisatiewijziging. De moderne markt vraagt om medewerkers die kunnen omgaan met de voortdurende veranderingen in de branche. Flexibele vakmensen die zich nieuwe ontwikkelingen snel eigen kunnen maken. Die breed inzetbaar zijn en zich blijven ontwikkelen. Om aan die vraag tegemoet te komen, wordt het beroepsonderwijs compleet vernieuwd. In de nieuwe opleidingen staan competenties centraal. Leerlingen leren vooral dát wat nodig is voor de uitoefening van hun toekomstige beroep. Daarmee sluiten de nieuwe opleidingen veel beter aan bij de beroepspraktijk.

Partner
Kenniscentrum GOC speelt al decennia lang een belangrijke rol bij het leren in de grafimedia. Die betrokkenheid strekt zich uit van het ontwikkelen van onderwijs, verzorgen van trainingen en zorgen voor voldoende erkende leerbedrijven tot het adviseren van het management en ondersteunen van praktijkopleiders. Om ook in het vernieuwde onderwijs een goede invulling te kunnen geven aan al deze taken was een aanpassing van de organisatie nodig. Kenniscentrum GOC wil voor bedrijven in de grafimedia en aanverwante sectoren dé partner zijn op het brede terrein van praktijkleren en personeelsontwikkeling. Tal van diensten en producten zijn hiervoor beschikbaar en ieder bedrijf kan hiervoor terecht bij een eigen bedrijfsadviseur. Op 11 september gaat die vernieuwde organisatie formeel van start. Meer informatie is vanaf dinsdag 12 september beschikbaar op www.goc.nl/partner.


---------------------


Noot voor de redactie,