Moviepoint

Persbericht / Press Release :: STREAMchat
datum / date: 13-09-2006

The following press release will be in Dutch and English. Below the Dutch release, you will find the English version.

Nieuw streaming media platform 'STREAMchat' aangekondigd

AMSTERDAM - Mediabedrijf MoviePoint en softwareontwikkelaar ThinkSharp kondigen een gezamenlijk Streaming Media platform aan met de naam STREAMchat. Het platform luidt een nieuwe generatie van streaming software in, waarbij de meest favoriete bezigheden van internetters zoals het bekijken van (live) video, chatten en gamen bij elkaar worden gebracht. De software werkt zonder installatie; één klik op een internetsite is voldoende om de applicatie te starten. STREAMchat is bij uitstek geschikt voor het live uitzenden van evenementen en kan grafisch geheel daarop worden afgestemd. In het platform worden streaming media, branding en interactie met elkaar samengebracht tot één geheel.

Geoffrey van den Ouden, één van de oprichters van ThinkSharp, legt uit: 'Wij hadden, samen met MoviePoint, het gevoel dat alleen maar online naar een live evenement kijken niet genoeg was. Je wilt als organisator maar ook als bezoeker, weten wie er langskomt, met die mensen praten, in ieder geval het evenement echt met elkaar beleven. Daarnaast zijn online evenementen een uitgelezen kans om iets met marketing en branding te doen, zeker als je kan achterhalen wie je bezoekers zijn. Uit dat idee is STREAMchat ontstaan.'

MoviePoint en ThinkSharp zien het nieuwe platform als eerste stap in het samensmelten van diverse media en denken tevens dat STREAMchat bepaalde multimedia concepten mogelijk zal maken, die voorheen onmogelijk leken. ' Het is gewoon interessant om te zien dat je nu tijdens een live stream in kan spelen op de wensen van de kijker. Je kunt binnen enkele seconden weten wat men wil zien en kijkers letterlijk laten bepalen of je links of rechts gaat. Live video via het internet broadcasten krijgt nu echt toegevoegde waarde! ', aldus Maurice Schutte van MoviePoint.

STREAMchat is op dit moment in ontwikkeling en in de herfst van dit jaar zal de eerste versie het levenslicht zien. Alle up-to-date informatie omtrent het nieuwe platform is te vinden op: www.streamchat.nl

Over MoviePoint: MoviePoint is een full service mediabedrijf gevestigd te Amsterdam en gespecialiseerd in nieuwe media en videoproducties. MoviePoint, opgericht in 2000, produceert videoproducties voor online en offline gebruik en biedt ondersteuning aan bedrijven bij het ontwikkelen van concepten op het gebied van nieuwe media. Met filmdistributeurs, TV-producenten en telecombedrijven als klanten kent MoviePoint de Nederlandse media-industrie als geen ander.
www.moviepoint.nl

Over ThinkSharp: ThinkSharp is een jong softwarebedrijf maar met volwassen kennis en ervaring in huis. Door de filosofie 'doordachte software' na te streven, ontwikkelt ThinkSharp geen kopieën van reeds bestaande systemen, maar software op basis van innovatieve concepten. De diversiteit aan klanten en projecten kenmerkt het karakter van het bedrijf, dat techniek ondergeschikt stelt aan de behoeften van de markt en gebruikers.
www.thinksharp.nl