Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 september 2006

Bromfietser onder invloed

Oldenzaal

Op woensdag 13 september werd omstreeks 01.00 uur gemeld dat er in de berm van de Oliemolenstraat in Oldenzaal een man zou liggen naast een fiets. De politie trof daar inderdaad een man liggend op de grond aan, met naast hem een bromfiets. De man, een 34-jarige Oldenzaler, verkeerde onder invloed en werd daarop aangehouden. Waarschijnlijk was de 34-jarige door zijn drankgebruik met zijn bromfiets onderuit gegaan. Daardoor was hij ook gewond geraakt en werd hij voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De 34-jarige was niet in staat om een blaastest af te leggen, waarop de politie hem een bloedproef afnam. De politie maakt proces-verbaal op ter zake rijden onder invloed. (06-116884)

Hond in auto oorzaak aanrijding

Hengelo

Op dinsdag 12 september vond omstreeks 12.15 uur een verkeersongeval plaats op de Deldenerstraat in Hengelo. Een 69-jarige vrouw uit Delden reed met haar auto over de genoemde weg in de richting van Delden. Plotseling sprong haar hond bij haar op schoot. De 69-jarige schrok daar zo van, dat ze aan het stuur trok en van de weg raakte. Ze kwam met de auto tegen een rechts van de weg staande boom tot stilstand. De 69-jarige en haar 3-jarig inzittende kleindochter werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De hond werd door de dierenambulance meegenomen. (06-116573)

Fietsster gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Op dinsdag 12 september vond omstreeks 09.15 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de kruising Griekenlandlaan/Hunenveldweg/Alpenlaan in Oldenzaal. Een 38-jarige Oldenzaalse reed in haar auto vanaf de Griekenlandlaan genoemde kruising op. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de voor haar van links komende 15-jarige Oldenzaalse op haar fiets. De fietsster werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (06-116425)

Aanhouding na bedreiging en mishandeling

Enschede

De politie hield op dinsdag 12 september een 32-jarige Enschedese aan nadat zij haar 38-jarige buurvrouw met de dood had bedreigd. De 38-jarige vulde nog aan dat zij op maandag 11 september ook door de 32-jarige in haar gezicht was geslagen, waaraan zij een gezwollen lip had overgehouden. Tussen beide buren bestaat al langere tijd onenigheid.

Tijdens het verhoor van de 32-jarige verdachte, gaf zij aan dat zijzelf ook was bedreigd door de 38-jarige en diens 50-jarige vriend. Daarbij was gedreigd met twee wapens. De politie stelde daarop een onderzoek in de woning van de 38-jarige in en nam daar twee wapens, een luchtbuks en een luchtdrukpistool in beslag. De 32-jarige kon na het verhoor het bureau weer verlaten. Het onderzoek naar de bedreiging met de wapens wordt voortgezet. (06-116380)

Zakkenroller gepakt

Enschede

Een 56-jarige Enschedese deed op dinsdag 12 september aangifte van diefstal van haar portemonnee. De 56-jarige was kort daarvoor, omstreeks 14.00 uur, bij het winkelcentrum aan de Gronausestraat in Enschede. Toen zij daar weg fietste, griste een onbekende man haar portemonnee uit de geopende fietstas. Dit werd door meerdere omstanders gezien. De man had daarvoor op de grond gezeten en had een hond bij zich. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie deze man, een 31-jarige uit Nordhorn (D) aanhouden. De 31-jarige verdachte kon zich niet identificeren en weigerde een verklaring af te leggen. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld. De politie wil graag naar aanleiding van de diefstal en het feit dat daarvan meerdere personen getuige waren, deze getuigen verzoeken zich telefonisch bij de politie te melden via nummer 0900-8844. (06-116597)

Oudijzerdieven aangehouden

Den Ham

Op dinsdag 12 september werd omstreeks 11.10 uur een diefstal van oudijzer gemeld bij een pand aan de Ommerweg in Den Ham. Het oude ijzer lag daar op een verzamelplaats, waarvan de opbrengst voor het goede doel zou zijn. De diefstal zou gepleegd zijn door drie mannen die er in een auto met aanhangwagen vandoor waren gegaan. Aan de hand van een door de aangever opgegeven kenteken trof de politie de auto met aanhangwagen, met daarop het oude ijzer, onbeheerd aan in Ommen. Kort daarna werden in Ommen de drie bij de diefstal betrokken mannen aangehouden. Dit betreffen een 28-, een 36- en een 50-jarige Almeloër. Na verhoor konden de 36- en 50-jarige met een transactie het bureau weer verlaten. De 28-jarige had nog een openstaande boete van 530 euro en werd daarvoor opgesloten. (06-116529)

Gestolen snorfiets bij controle aangetroffen

Enschede

Tijdens de controle van bromfietsen werd een als gestolen gesignaleerde snorfiets aangetroffen. De snorfiets was in juli dit jaar gestolen in Enschede. De bestuurder, een 25-jarige Enschedeër gaf in eerste instantie een valse naam op. De politie hield de verdachte aan. De verdachte kreeg voor heling en het opgeven van een valse naam een transactie aangeboden. Daarnaast maakt de politie proces-verbaal op vanwege een defecte rem en niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De snorfiets is in beslag genomen. Aan het bureau bleek tevens dat de 25-jarige nog een vonnis had openstaan, waarvoor hij werd opgesloten. (06-116567)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588