Ingezonden persbericht


Samsung introduceert supersnelle laserprinter voor grootzakelijke markt

Met ML-4550 gaat Samsung concurrentie in grootzakelijke markt aan

Delft, 13 september 2006 - De lanceringg van de monochrome laserprinter ML-4550 onderstreept de ambitie van Samsung Electronics in de zakelijke markt. 's Werelds op een na grootste producent van monochrome laserprinters wil zijn leiderschap in dit segment uitbreiden van het midden- en kleinbedrijf naar de grootzakelijke markt. De ML-4550 is de snelste monochrome laserprinter in het assortiment van Samsung. Met een printcapaciteit van 43 pagina's per minuut en een maximum capaciteit van 100.000 afdrukken per maand, voldoet de ML-4550 aan alle eisen van zwaar printergebruik. Internationaal onderzoeksbureau IDC berekende onlangs dat van 2006 tot 2009 de snelste marktgroei te verwachten is in het segment monochrome laserprinters met een printsnelheid van 31 tot 44 pagina's per minuut. IDC gaat hierbij uit van een jaarlijkse toename van 17,3%.

Samsung koppelt intelligentie aan duurzaamheid en betrouwbaarheid. De ML-4550 beschikt over een krachtige 500 Mhz processor, een DDR-geheugen van 128 MB en een optionele harde schijf van 40 GB, zodat elke printopdracht moeiteloos kan worden uitgevoerd.

De monochrome laserprinter ML-4550 is gemakkelijk overal aan te sluiten. Met speciaal ontwikkelde SyncThru 4.0-software kan de hele afdeling snel en eenvoudig (draadloos) netwerkprinten. Deze webbased managementtool kan online printers groeperen, de printstatus checken, op afstand printproblemen onderzoeken, printinstellingen veranderen en printnetwerken beheren.

Samsungs ML-4550 heeft de printervaringen van vele afdelingen verwerkt in een ingenieus ontwerp. Daarbij zorgen het LCD-scherm en de ergonomische toetsen voor een soepele bediening. Ook de toner-besparingsmodule is handig. Zonder afbreuk te doen aan de printkwaliteit, bespaart de afdeling 40% toner. Extra mogelijkheden zoals een draadloze netwerkverbinding, automatisch duplex-systeem, optionele papierlades en meer geheugen geven nog meer gebruiksgemak. Werken met de ML-4550 is dan ook de meest effectieve oplossing voor zwaar printergebruik op elke afdeling.

De Samsung ML-4550 laserprinter is in Nederland verkrijgbaar in diverse uitvoeringen vanaf ¤ 879,-, inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2005 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 56,7 miljard en een nettowinst van US$ 7,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 128.000 medewerkers actief in meer dan 120 kantoren in 57 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht oop de website: www.samsung.nl.