Vertis

Oracle Financials en maatwerk voor CAK-BZ

CAK-BZ heeft na een zorgvuldige marktverkenning Ordina Vertis geselecteerd voor zowel de levering en implementatie van Oracle Financials en APRO als de bouw van een maatwerkmodule. Op basis van Fixed Price zorgt Ordina Vertis ervoor dat het CAK-BZ per 1 januari 2007 het opleggen, factureren en innen van de eigen bijdrage in het kader van de uitvoering van de WMO en Zorg Met Verblijf kan administreren.

Oracle Financials
Het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten (CAK-BZ) is centraal gepositioneerd binnen de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en verantwoordelijk voor de administratie, registratie en financiering van AWBZ-zorg. Vanaf 1 januari 2007 wordt de administratie uitgebreid met de facturering en inning van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) toebedeeld en de administratieve verzorging van de eigen bijdrage voor Zorg Met Verblijf (mensen die opgenomen zijn). In het kader van bovengenoemde administratieve uitbreidingen werd gezocht naar een standaard in de markt aanwezig financieel systeem dat dit proces kan ondersteunen. Het CAK-BZ selecteerde Oracle Financials. Het financieel systeem moet een grote hoeveelheid aan mutaties kunnen verwerken: 550.000 facturen per maand, inclusief het daaraan gekoppeld inningproces.

Maatwerk GBA-module
In het kader van het project Zorg Met Verblijf heeft het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten (CAK-BZ) een aantal grote bouwtrajecten opgestart, waaronder de bouw van een GBA-module. Met de GBA-module kunnen de persoonsgegevens die worden aangeleverd door zorginstellingen worden geverifieerd. De GBA-module met een omvang van ruim 200 functiepunten zal binnen twee maanden op basis van Fixed Price worden gebouwd.

Projectaanpak
Bij de implementatie van de financiële Oracle e-Business Suite module hanteert Ordina Vertis standaard de AIM (Application Implementation Method) van Oracle en de Prince2 methodiek voor het projectmanagement. Gedurende het implementatietraject worden de gebruikers opgeleid volgens het Train- the-Trainer principe. Als eerste worden de key-users of super-users en de applicatiebeheerders getraind, waarna zij de opleiding van de eindgebruikers kunnen verzorgen. Een stuurgroep, projectgroep en twee werkgroepen zien er gedurende het project op toe dat de implementatie en opleiding volgens planning en naar wens verloopt.

Ontwikkelstraat
Voor de bouw van de GBA-module wordt de Ordina Vertis Oracle ontwikkelstraat ingezet. De ontwikkelstraat voorziet in een volledige Oracle-ontwikkelomgeving (licenties, beheer en onderhoud, infrastructuur, database, applicatie server en repository). Op basis van het door het CAK-BZ geleverde functioneel ontwerp voor deze module zal Ordina Vertis zorgen voor het technisch ontwerp, de bouw en het testen. Daarna zal de module worden opgeleverd voor acceptatietesten en in productiename aan het CAK-BZ.

Wettelijke taken CAK-BZ
Het CAK-BZ neemt een centrale positie in binnen de zorgwereld waar het gaat om het beheren van financiële- en administratieve processen en het onderhouden van contacten met de afnemers van zorg. Hierin heeft zij een drietal wettelijke taken:

* namens de zorgverzekeraars in Nederland zorgen voor de centrale betaling aan AWBZ-instellingen (circa 20 miljard per jaar);
* intermediair bij de eigen bijdrage voor de intramurale zorg tussen zorgkantoren, de inhoudingsorganen en de Belastingdienst;
* verantwoordelijkheid over het volledige administratieve proces van de eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf, die wordt vastgesteld met behulp van gegevens van de zorgaanbieders, de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) en de Belastingdienst.

Het CAK-BZ is gevestigd in Den Haag en is centraal gepositioneerd binnen de AWBZ. In 1968 begonnen met vijf medewerkers is het CAK-BZ inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met 240 medewerkers zonder winstoogmerk.

Over Ordina Vertis
Ordina Vertis kiest voor een sterke focus op technologie toegepast in specifieke branches. Als Oracle Certified Advantage Partner voor zowel Oracle technologie als de standaard oplossingen van Oracle (De Oracle E-Business Suite), kent Ordina Vertis naast Oracle Nederland de grootste concentratie aan Oracle-expertise. Sinds het ontstaan van Vertis in 1985 zijn wij altijd actief geweest in het uitvoeren van ICT-opdrachten in projectvorm. Wij geven er daarom ook de voorkeur aan om werkzaamheden zoveel mogelijk uit te voeren op basis van Fixed-price en Fixed-date. Vertis is sinds januari 2006 onderdeel van Ordina.

Terug

Meer weten over Vertis?
Neem dan contact op via:

Telefoon: (0598) 66 60 00
Telefax: (0598) 66 60 29
E-mail: Info@vertis.nl