Gemeente Twenterand


Raadsvergadering 12 september 2006

Op dinsdag 12 september 2006 vergadert de gemeenteraad in het gemeentehuis van Vriezenveen. De raadsdebatten beginnen om 19.30 uur, waarna aansluitend de raadsvergadering plaatsvindt om 22.15 uur. Op de agenda van de raadsvergadering staan de volgende onderwerpen: Evaluatie welstandsnota en jaarverslag 2005 welstands- en monumentencommissie; Berap 2006-1; Wijziging legesverordening; Bomenverordening; Nieuwbouw school Weemelanden; Beslissing op bezwaar Buitenhuis; Planschadeverzoek Begherstraat 1 te Vriezenveen; Bestemmingsplan Dorpsstraat, herziening Westeinde 478 te Vriezenveen; Benoeming leden presidium.

Deelnemen aan debat
Als inwoner van Twenterand kunt u deelnemen aan de debatten voorafgaand aan de raadsvergadering. Hiervoor dient u zich, net als de raadsleden, aan te melden bij de griffie van de gemeenteraad. U kunt zich aanmelden voor deelname aan een debat tot dinsdag 12 september 12.00 uur `s middags. Dit kan telefonisch of per e-mail bij griffiemedewerkster O.E.J. Haandrikman, telefoonnummer (0546) - 557716 of via e-mail: o.haandrikman@twenterand.nl De onderwerpen waarover 12 september aanstaande gedebatteerd wordt, kunt u lezen in het schema hieronder. Let wel: het debat is uitsluitend bedoeld voor meningsvorming. Er wordt gediscussieerd over de hoofdlijnen, niet over details. Begin- en eindtijd van een debat staan vast en de voorzitter beslist hoe lang iemand het woord krijgt of houdt. Over hetzelfde onderwerp wordt in principe in maximaal twee bijeenkomsten gedebatteerd. Als alle relevante argumenten zijn besproken, wordt het debat afgesloten. Vervolgens volgt nog diezelfde avond een raadsbesluit.
Uw woorden en inzichten kunnen dus van groot belang zijn! Maar ook als u niet deel wilt nemen aan een debat, bent u van harte uitgenodigd een bijeenkomst bij te wonen. Ieder debat is openbaar.

Onderstaand kunt u de agenda van de raadsvergadering downloaden:

Agenda raadsdebatten 12 september 2006.pdf

Hoorzitting Centrumvisie Vroomshoop
De gemeenteraad zal de centrumvisie Vroomshoop in oktober in zijn vergadering bespreken en daar een besluit over nemen. Voordat de gemeenteraad daartoe overgaat wil hij eerst belanghebbenden en belangstellenden in de gelegenheid stellen hun oordeel c.q. ingediende zienswijze toe te lichten. Daartoe zijn uitnodigingen verzonden. Indien u geen brief heeft ontvangen, maar toch uw mening duidelijk wilt maken kunt u gebruik maken van deze hoorzitting op dinsdag 19 september a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis te Vriezenveen.

Indien u van deze uitnodiging gebruik wenst te maken, verzoek ik u dit vóór dinsdag 12 september a.s. te melden bij de griffie van de gemeenteraad. Dit kunt u telefonisch of per e-mail doen bij:
1. griffiemedewerker mevrouw O.E.J. Haandrikman - Oude Monnink, telefoon 0546 - 557716 ; e-mail o.haandrikman@twenterand.nl
2. griffier de heer drs. J.E.M. op de Weegh telefoon 0546-557715 ; e-mail j.opdeweegh@twenterand.nl

Het raadsvoorstel kunt u vinden onder Bestuursinformatie onder verwachte agendastukken.
Meer informatie kunt u inzien in de leeskamer bij de griffie in het gemeentehuis te Vriezenveen of lezen op de gemeentelijke website onder "Actueel", "Plannen en projecten", "Centrumvisie Vroomshoop".