Gemeente Heemskerk


dinsdag, 12 september 2006

College Heemskerk akkoord met overname ReinUnie

HEEMSKERK - Het college is akkoord met overname van ReinUnie door HVC. Het algemeen bestuur van ReinUnie heeft afgelopen woensdag met de grootst mogelijke meerderheid besloten een positief advies te geven over de overeenkomst en deze aan de gemeenten voor te leggen. Het college heeft vanochtend dan ook besloten dit voorstel over te nemen. Twee laatste discussiepunten zijn naar tevredenheid opgelost. Het college benadrukt dat de voordelen die de overeenkomst biedt, rechtstreeks ten goede komen aan de inwoners van Heemskerk, Velsen en Beverwijk.

De burger profiteert rechtstreeks, omdat de komende tien jaar de tarieven hooguit trendmatig zullen stijgen. Daarnaast komt het substantiële overnamebedrag van 16 miljoen euro ten goede aan de deelnemende gemeenten. De afspraken waarborgen ook dat de werknemers van ReinUnie hun rechtspositie en salaris behouden gedurende de tien jaar van de concessieperiode. De overname biedt extra perspectief voor de medewerkers van de ReinUnie. Zij hebben veel kennis opgedaan over bijvoorbeeld de inrichting van de infrastructuur voor Afvalbeheer. Deze kennis en ervaring kunnen zij goed gebruiken binnen de HVC.

Het college is van mening dat het bereikte resultaat garantie biedt voor een optimale zorg aan de burger, ten slotte de belangrijkste klant van ReinUnie.

---