1e persbericht van woensdag 13 september 2006

Eindhoven, 13-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt mannen aan voor hennep

De politie heeft woensdag rond 3.45 uur op de Piuslaan twee mannen (25 en 35 jaar) beiden uit Eindhoven aangehouden. Agenten zagen de 25-jarige automobilist rijden over de Stratumsedijk. Het rijgedrag van de bestuurder viel op omdat hij plotseling van rijrichting veranderde. Bij controle troffen agenten in de auto inbrekerswerktuig en een plastic tas met henneptoppen alsmede een bolletje cocaine aan. De mannen zijn aangehouden. De 35-jarige verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 25-jarige verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.

Eindhoven: Agent houdt in vrije tijd verdachte aan

Op de Echternachlaan is dinsdag rond 21.00 uur een 14-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een agent zag, in zijn vrije tijd, dat een groep jongeren op de Nieuwpoortstraat een auto op zijn kant duwden. Hierop ging hij op de groep jongeren af. Hij kon een 14-jarige Eindhovenaar aanhouden. De rest zag kans om te ontkomen. De agent waarschuwde zijn collegas die de verdachte ophaalden. Tijdens de rit naar het politiebureau hielden zij op de Neerpeltlaan rond 21.20 uur nog een tweede verdachte, ook een 14-jarige Eindhovenaar, aan. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

De politie heeft dinsdag rond 23.15 uur in zijn woning in Tongelre een 53-jarige man aangehouden. De verdachte had kort daarvoor zijn 51-jarige zus uit Eindhoven in haar woning met een koekenpan op het hoofd geslagen. De vrouw is voor behandeling van haar verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert man voor diefstal

De politie heeft dinsdag rond 21.15 uur in zijn woning in Strijp een 38-jarige man aangehouden. De politie kreeg een melding van diefstal van koper en aluminium vanaf een bedrijfsterrein aan de Waldeck Pyrmontstraat. Aan de hand van omschrijving van de verdachte en het voertuig kon de man later in zijn woning worden aangehouden.

De man zit nog vast voor verder onderzoek.

Helmond: Politie pakt man op voor bedreiging

De politie heeft dinsdag rond 21.00 uur een 55-jarige man uit Helmond Centrum in zijn woning aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor een 57-jarige buurvrouw bedreigd hebben. De man had zijn buurvrouw uitgescholden vanaf zijn balkon, waarna hij haar bedreigd heeft. Ook zou hij een tuinslang van de buurvrouw doorgesneden hebben toen zij de planten water gaf. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Mannen opgepakt onder verdachte omstandigheden

De politie heeft woensdag op de Heerbaan rond 1.00 uur twee mannen uit Eindhoven (22 en 23 jaar) aangehouden. De politie kreeg kort daarvoor een melding dat twee mannen een auto zouden wegnemen. Aan de hand van de omschrijving van de mannen en van de auto waarin zij reden, kon de politie de mannen even later aanhouden. In de auto trof de politie inbrekerswerktuig aan. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Waalre: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft woensdag rond 2.00 uur op de Valkenswaardseweg een 32-jarige man uit Mierlo aangehouden. De politie zag de automobilist met hoge snelheid over de Markt rijden waarna zij de bestuurder hebben gecontroleerd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. De man blies een alcoholpromillage van ruim 1,55. Het rijbewijs wordt ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.