Otis sleept recordorder in Koeweit in de wacht

Otis elevator company

Otis sleept recordorder in Koeweit in de wacht

FARMINGTON, Connecticut, September 13 /PRNewswire/ --

Otis Elevator Company, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), heeft een contract in de wacht gesleept voor de levering en installatie van 90 liften en 48 Gen2(R) Comfort-liften in een winkelcentrum van 1.6 miljoen vierkante voeten (148.600 vierkante meter) in Al-Ardiya, Koeweit. De order is de grootste die Otis tot op heden in Koeweit heeft gekregen, en volgt op een andere order eerder dit jaar voor 42 Gen2(R)-liften in de stad Koeweit.

"Otis blijft haar aanwezigheid in Koeweit uitbreiden dankzij ons ervaren lokale managementteam en onze uitgebreide installatie- en servicecapaciteit", aldus Ari Bousbib, president van Otis. "Wij zien uit naar de samenwerking met Al-Waseela Real Estate Company en onze deelname aan dit belangrijke retailproject."

Het Al-Ardiya-project zal steun bieden aan kleine nijverheden en handwerk. Het project bestaat uit een centrale ruimte met afzonderlijke studioworkshops, waarrond een showroom en winkelcentrum zijn gebouwd waar het handwerk kan worden uitgestald en verkocht.

Otis' Gen2 Comfort-liften hebben de ongeëvenaarde energiebesparingen, betrouwbaarheid, stille en milieuvriendelijke werking die eigen zijn aan alle Gen2-liften, maar zijn gemaakt voor lagere residentiële en kleinere commerciële gebouwen. De lift kan een gewicht dragen van 320 kilogram (vier personen) tot 1.000 kilogram (13 personen) en haalt een snelheid tot één meter per seconde.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste fabrikant en onderhoudsbedrijf van producten voor verplaatsing van personen, zoals liften, roltrappen en rolpaden. Otis heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Farmington, Connecticut, heeft 60.000 werknemers, levert producten en diensten in ruim 200 landen en territoria en onderhoudt
1,5 miljoen liften en roltrappen over de hele wereld. United Technologies Corp., gevestigd in het Amerikaanse Hartford, Connecticut, is een gediversifieerd bedrijf dat hightechproducten en -diensten levert aan de bouw- en ruimtevaartsector.

Contactpersoon:
Tizz Weber
directeur Communicatie

+1-860-676-6127
Tizz.Weber@Otis.com

Website: www.otis.com