Vestia Rotterdam Zuid ontvangt certificaat Leerlingbouwplaats

Vestia rotterdam zuid

Op 24 augustus ontvingen woningbouwcorporatie Vestia Rotterdam Zuid en aannemingsmaatschappij Panagro het certificaat Leerlingbouwplaats uit handen van de heer Wilber Pot van Fundeon. Zij kregen dit voor het uitvoeren van het renovatieproject Eengezinswoningen Hordijkerveld in Rotterdam IJsselmonde.

Het bijzondere aan dit project is dat leerlingen van Stichting Haagbouw van meerdere disciplines met elkaar hebben samengewerkt. Zo zijn de werkzaamheden in een aantal woningen in het complex in zijn geheel door leerlingen uitgevoerd. De onderaannemers vervulden hierdoor ook de rol van leermeester. De leerlingen hebben tijdens hun stage praktijkexamens gedaan. Door dit werk uit te laten voeren als leerlingbouwplaats hebben Vestia en Panagro een positieve bijdrage geleverd aan de opleiding van jongeren in de bouwnijverheid.

Over Vestia
Vestia Rotterdam Zuid is één van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.


---


Noot voor de redactie,