Ingezonden persbericht


Stadsleven - magazine voor iedereen die van de stad houdt!

Nieuw magazine, nu verkrijgbaar in heel Nederland!

Over romantische pleintjes en typische stadsberoepen. Over dieren die leven in de stad. Over standbeelden en over bijzondere stadsmensen. Over stadsparken en stadsgerechten. Sfeervolle reportages, verrassende achtergrondinformatie en handige agendatips over alle steden in Nederland. Stadsleven is een glossy magazine van maar liefst 132 pagina's dik, dat aandacht besteedt aan alle steden in heel Nederland.

Misschien zijn het de talloze authentieke gevels van de panden uit vervlogen tijden. Of die gracht, waar het water te vies is om te zwemmen, maar waar het fantastisch is om te spelevaren met een sloepje. Zeker als de bruggen bij het vallen van de avond prachtig uitgelicht zijn. Misschien is het dat stadspark dat altijd te druk bevolkt is met mensen van allerlei pluimage en nationaliteiten. Waar gebarbecued wordt, gevoetbald of gewoon lekker op een relatief stil plekje onder de grote kastanje een goed boek wordt gelezen.
Wellicht zijn het de boeken-of antiekmarktjes op de vele stadspleinen. Of de door drank aangetaste stem van de muzikant die echoot in de stilte van een verlaten passage.
Het gevoel is vaak niet in woorden te vangen. Op zondagochtend met z'n tweetjes met een krant onder de arm naar dat bruine café. Niet om te praten, maar om een eitje te eten en rustig te lezen. Lekker slenteren door kleine stegen vol met leuke speciaalzaken. Een knopen- en kralenwinkel, een brocante of een antiquariaat. Kleine dingen. Genieten in je eigen kleine stadstuin met die oude 19e eeuwse ommuring. Wild kunnen worden van die oude paneeldeuren of ornamenten in je nieuwe woning, die decennia lang verscholen zijn geweest onder platen of schrootjesplafonds.
En als 's avonds de duisternis invalt, dan komt de stad opnieuw tot leven. Nu feeëriek verlicht door de oude stadslantaarns. Mensen slenteren over straat. Sommigen op zoek naar een leuk restaurant in één van de vele stegen. Anderen gaan naar het oude theater. Naar een dansvoorstelling of een concert. Of slechts een blokje om. Op zo'n
broeierige zomeravond, die het geluid van de stad zo merkwaardig weet te dempen. Waarom precies, ik weet het niet. Maar de stad bekoort. In al haar anonimiteit lijkt zij een vriend. Een warme deken en een veilige thuishaven. Stadsleven gaat hierover.

Oplage 30.000 exemplaren
Verschijningsfrequentie 4 x per jaar
Edities december, maart, juni, september
Abonnementsprijs 25,00 euro per jaar
Losse nummers 4,95 euro
Verspreiding Aldi Press Nederland

Uitgever en Redactie
Scout Media
Adelheidstraat 66
2595 EE Den Haag
Tel: 070 - 3854570
Fax: 070 - 3350206
Mail: redactie@stadsleven.com
Site: www.stadsleven.com

Advertentie exploitatie
Dekker & Partners Media Support
Koopmanslaan 12
7005 BK Doetinchem
Tel: 0314 - 345047
Fax: 0314 - 344168
Mail: info@dekkermedia.nl
Site: www.dekkermedia.nl

---- --