Provincie Groningen

Uitkomsten rondetafelgesprekken jeugdzorg 13 september 2006

Op 9 en 15 juni dit jaar hebben Provinciale Staten rondetafelgesprekken gevoerd met een kleine 40 organisaties, instellingen en belanghebbenden uit de provincie Groningen. Door middel van de gesprekken hebben de Staten een beeld gekregen van de manier waarop de jeugdzorgketen in Groningen functioneert, welke verbeterpunten kunnen worden getroffen en welke rol de provincie hierin kan spelen.

De zorg voor de jeugd van de provincie Groningen is een belangrijk aandachtspunt voor Provinciale Staten van Groningen. Na de invoering van de Wet op de Jeugdzorg in 2005 heeft de provincie een nadrukkelijke taak gekregen in de financiering van het zorgaanbod. Om een duidelijk beeld te krijgen van de jeugdzorgketen zoeken Statenleden regelmatig contact met organisaties, instellingen en belanghebbenden die te maken hebben met de Jeugdzorg.

22 september: openbare bespreking rapportage
De bevindingen en aanbevelingen staan in een rapport dat de Statenleden op vrijdag 22 september bespreken in de Statencommissie Welzijn, Cultuur en sociaal beleid. U bent van harte uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen.
U kunt de rapportage van de rondetafelgesprekken opvragen bij de Statengriffie van de provincie Groningen, telefoon: 050-316 4458, e-mail: statengriffie@provinciegroningen.nl of downloaden via onderstaande link.

13 september 2006