Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 8 en 12 september 2006

College van burgemeester en wethouders

Op vrijdag 8 en dinsdag 12 september 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder

andere de volgende besluiten genomen:

Intentieverklaring Capelle XL (12/9)

Het college besloot een intentieverklaring door gemeente en de Vereniging Woonboulevard Capelle (WBC) door

wethouder René Binnendijk te laten ondertekenen. Hiermee geven beide partijen aan op korte termijn uitvoering te willen geven aan de verbetering van de uitstraling van de Woonboulevard Capelle door uitvoering van de plannen, ontwikkeld door WBC, voor invoering van de formule Capelle XL. Daarnaast verleende het college mandaten voor het ondertekenen van de voor de uitvoering van de plannen benodigde gebruiksovereenkomst en reclameovereenkomst. [Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling]

Wijziging van de Bezoldigingsverordening 2002 (12/9)

Het college besloot in principe tot het wijzigen van de bezoldigingsverordening 2002. In de omschrijving van de functionele schaal wordt nu verwezen naar de Regeling Organieke Functiewaardering van 2005. Na overeenstemming met het Georganiseerd Overleg wordt een definitief besluit genomen.

Bouwplan Wormerhoek; uitspraak voorlopige voorziening (12/9)

Het college heeft kennisgenomen van de uitspraak van de Voorzieningenrechter Rotterdam van 13 juli 2006 inzake de voorlopige voorziening die aangevraagd was door een aantal belanghebbenden rondom de verleende vrijstelling en bouwvergunning voor het bouwplan Wormerhoek. De Voorzieningenrechter heeft het verzoek afgewezen. De bezwarenprocedure zal zijn afgerond voordat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Als de bezwaren gegrond worden verklaard kan er toch geen vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Verder vindt de Voorzieningenrechter het bouwplan ruimtelijk goed onderbouwd en is niet gebleken dat bij de verzoekers sprake is van zodanige belangen dat onmiddellijk maatregelen nodig zijn terwijl de bezwarenprocedure nog loopt.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling]

Voeren van verweer in procedure gericht op verbod (on)aangekondigde huisbezoeken (12/9)

De gemeente Capelle aan den IJssel is samen met 19 andere gemeenten en de Staat der Nederlanden gedagvaard in een kort geding dat op 15 september a.s. dient voor de rechtbank s-Gravenhage. De eisers zijn per gemeente één of meer uitkeringsgerechtigden. Zij eisen o.a. een verbod op (on)aangekondigde huisbezoeken in het kader van de Wet werk en bijstand. Het college besloot in verweer te gaan en de vertegenwoordiging op te dragen aan externe advocaten.

Opleggen last onder dwangsom (12/9)

Het college heeft lasten onder dwangsom opgelegd aan de eigenaar van Globe Bearings, omdat deze als (bouw)vergunninghouder een bedrijfs(verzamel)gebouw aan de Aert van Nesstraat 1, niet heeft gebouwd overeenkomstig deze vergunning. De afwijkingen hebben met name betrekking op het ontbreken van afdoende brandveilige voorzieningen waardoor de veiligheid van personen in het gebouw niet is gewaarborgd.

De vergunninghouder is meerdere keren schriftelijk en mondeling verzocht deze overtreding te beëindigen,

maar heeft hieraan geen gehoor gegeven en zelfs een gedeelte van het gebouw in gebruik genomen.

Verlenging Europese subsidie Interreg III, Artery (8/9)

Betreffende de aanlegsteiger voor de watertaxi en passanten besloot het college de aanvraag Europese subsidie Interreg III, Artery te verlengen en voor te stellen het door de gemeenteraad voor de watertaxi gevoteerde krediet van 60.000 euro in te zetten als gemeentelijke cofinanciering, zodat dan (inclusief de Europese subsidie) een budget van bijna 120.000 euro beschikbaar is. Het college besloot ook dat als uit nader onderzoek mocht blijken dat dit budget voor de realisatie van beide projecten onvoldoende is, deze extra subsidiemogelijkheid niet zal

worden aangewend voor de aanlegfaciliteit ten behoeve van passantenschepen.

[Procedurevoorstel: lijst mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.