Ingezonden persbericht


Wouter Bos bestelt eerste Kinderpostzegels van 2006

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor de Eerste Bestelling van de Kinderpostzegels 2006. Op dinsdag 26 september geeft Wouter Bos om 13.15 uur het startsein van de Kinderpostzegelactie 2006 op het Plein te Den Haag. Bij slecht weer wijken we uit naar de hal van de Tweede Kamer. Lieke (13) en Olivier (10) die dit jaar Kinderpostzegelambassadeur zijn, halen Wouter Bos uit de fractievergadering en nemen de bestelling op in het bijzijn van hun klasgenoten.

Aanmelding
Wij stellen het zeer op prijs als u uiterlijk dinsdag 19 september laat weten of wij op uw komst kunnen rekenen. U kunt per e-mail reageren naar Judy.Zwinkels@pcvs.nl. Mocht u nog vragen hebben over de Eerste Bestelling dan kunt u contact opnemen met Judy Zwinkels op het telefoonnummer 020-30 55 900 of 06-20136462 of per e--mail Judy.Zwinkels@pcvs.nl.

Belangrijk: perskaart
Journalisten die geen vaste perskaart van de Tweede Kamer hebben moeten zich in verband met de accreditatie tijdig melden (niet later dan 12.45 uur) bij de ingang Lange Poten 4. Zij hebben nodig: geldig legitimatiebewijs en een brief van hun hoofdredacteur waarin staat om welke personen het gaat (naam journalist, camera- en geluid) en waarvoor ze komen (Eerste Bestelling Kinderpostzegels door Wouter Bos). Het is aan te raden vooraf even te bellen met de Voorlichtingsdienst van de Tweede Kamer (tel. 070-3182181). Journalisten met een vaste perskaart dienen zich te kunnen legitimeren. Zij kunnen verzamelen bij de hoofdingang op het Plein.

'Veilig Verder'
Het thema van de Kinderpostzegelactie 2006 is 'Veilig Verder'. Of het nu thuis is, op school of op straat: kinderen hebben recht op een veilige plek. Dankzij de Kinderpostzegelactie hebben kinderen in Nederland en het buitenland uitzicht op een geborgen omgeving waarin ze kunnen werken aan hun toekomst. Zo is de opbrengst bestemd voor kinderen die geen thuis hebben of moeten werken voor het gezinsinkomen. Kinderen die dagelijks worden gepest of veel in het ziekenhuis moeten verblijven. En kinderen die opgroeien in armoede en geen onderwijs krijgen.

Scholen
Dit jaar hebben zich weer bijna 6.000 basisscholen aangemeld voor de Kinderpostzegelactie. De 250.000 kinderen uit groep 7 en 8 gaan vanaf woensdag 27 september op pad om bestellingen te verzamelen. Met de opbrengst van deze jaarlijkse actie steunt Stichting Kinderpostzegels Nederland projecten voor kinderen in binnen- en buitenland. De actie bracht vorig jaar 8,3 miljoen euro op.

Graag tot de 26e!

Met vriendelijke groet,
Nelleke Bakkeren - Vooggt
Directeur Stichting Kinderpostzegels Nederland