Gemeente Roermond

Veelgestelde vragen over herindeling

Klik hier voor veelgestelde vragen en antwoorden over de herindeling

In de aanloop naar de komende herindeling hebben de huidige gemeenten Roermond en Swalmen een lijst opgesteld met veelgestelde vragen over de herindeling. Hiermee geven zij een antwoord op vragen, die bij hun inwoners kunnen gaan leven naarmate de herindeling nadert. Afhankelijk van de binnengekomen reacties en vragen wordt de lijst in de komende maanden regelmatig geactualiseerd. De Eerste Kamer heeft op 12 september 2006 het herindelingsvoorstel van de minister goedgekeurd, waardoor beide gemeenten op 1 januari 2007 worden samengevoegd tot de nieuwe gemeente Roermond. De Tweede Kamer is onlangs al akkoord gegaan.

"Het is belangrijk dat veel onduidelijkheden worden weggenomen. Vooral de inwoners van Swalmen krijgen te maken met een nieuwe situatie. Voor de inwoners van Roermond zal niet veel veranderen.

Het is zaak dat wij de inwoners van de nieuwe gemeente goed uitleggen wat de veranderingen zijn, die de herindeling met zich meebrengt, en welke zaken bij het oude blijven. Daarbij moge duidelijk zijn dat we in deze fase van het proces nog niet op alle vragen een antwoord weten. Voor sommige zaken zal de nieuw te vormen gemeenteraad een besluit moeten nemen. Wel ligt het in onze bedoeling om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Dit is een eerste stap in die richting", aldus Henk Vrinds, gemeentesecretaris van Swalmen en lid van de projectgroep Herindeling van beide gemeenten.
* Klik hier voor de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden

Mocht uw vraag er niet bijstaan, neem dan gerust contact op met uw gemeente:

* Roermond: (0475) 359 999

* Swalmen: (0475) 509 222

Suggesties zijn bovendien van harte welkom! Publicatiedatum: 13.09.2006 Bijgewerkt: 13.09.2006