Ingezonden persbericht


Soja goed voor gezonde botten

Veelbelovende studie bij vrouwen na de overgang

Breda: Een nieuwe studie toont gunstige effecten aan van isoflavonen uit soja. Deze stoffen kunnen botontkalking tegengaan bij vrouwen tussen 45 en 60 jaar.

Ongeveer één op de drie vrouwen heeft na de overgang te kampen met botontkalking, ook wel osteoporose genoemd. Een nieuwe studie toont aan dat consumptie van soja het botverlies bij deze vrouwen zou kunnen beperken.

Deze studie onderzocht het effect van soja-isoflavonen op het botverlies bij 90 vrouwen van 45 tot 60 jaar. De onderzoekers stelden vast dat een dagelijkse inname van soja-isoflavonen een significant positief effect heeft op het vertragen van het botverlies.

"Meer en meer studies tonen inderdaad een positief effect aan van sojaconsumptie op onze botten. Naast voeding speelt ook beweging een sleutelrol voor gezonde botten", aldus Christine Debeuf, International Science & Nutrition Manager bij Alpro soja. "Omdat calcium ook essentieel is voor de botten, hebben calciumverrijkte sojaproducten de voorkeur."

Tips voor gezonde botten

· Blijf in beweging: dagelijks een half uur, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of tuinieren. Hoe meer de botten belast worden, hoe sterker ze blijven.
· Neem voldoende calciumverrijkte sojaproducten: De isoflavonen uit soja kunnen botontkalking helpen vertragen. Voldoende calciuminname is eveneens belangrijk.
· Vitamine D speelt ook een rol bij het behoud van gezonde botten: vitamine D wordt aangemaakt in het lichaam onder invloed van zonlicht. Zorg ervoor dat je regelmatig in de buitenlucht komt.

Over Alpro soja

Alpro soja is Europees marktleider met een gezond assortiment aan sojaproducten, zoals sojadrinks, desserts, plantaardige room, soja-yoghurt (Yofu) en margarines op sojabasis. Alpro soja is onderdeel van de Vandemoortele groep, één van de grootste Belgische voedingsproducenten. Alpro soja heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan.

Meer informatie over soja, gezondheid en de producten van Alpro vindt u op www.alprosoya.com

Noot aan de redactie: voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: Alpro Soja Nederland B.V., Ann Vandenhoucke tel: +32 56 43 21 51, e-mail: ann.vandenhoucke@alpro.be