Ingezonden persbericht


KRO's Profiel: Johnny Kraaijkamp sr.
Vanavond:
20.45-21.25 uur
op Nederland 2

Een herhaling van het portret dat Fons de Poel vorig jaar maakte van een typisch Nederlandse publieklieveling. Hij is de kleine pechvogel van wie je onwillekeurig gaat houden.

John Kraaijkamp. Artiest. Wat moet worden verstaan als een ere-titel. Dit jaar bereikte hij de eerbiedwaardige leeftijd van 80 lentes. John Kraaijkamp senior. Artiest is hij al een leven lang. In het zwartwittijdperk vormde hij het illustere duo met Rijk de Gooijer. Johnny en Rijk. En ook nu nog excelleert hij in de comedyserie Het Zonnetje in Huis. Een typisch Nederlandse publieklieveling; de kleine pechvogel van wie je onwillekeurig gaat houden.

De oudere Kraaij ging ook het serieuze toneel niet uit de weg. Hij speelde op late leeftijd markante Shakespeareaanse rollen. Een halve eeuw in de schijnwerpers, het liefst als komiek. Maar, zoals dat vaak voor komieken geldt: achter de lach heerst de leegte.

Update 2006:
De inmiddels 81-jarige Kraaijkamp sr. heeft begin dit jaar zijn intrek genomen in het rusthuis voor artiesten, het Rosa Spier Huis in Laren. Hij is nog wel in het theater te zien. Op 11 oktober is Kraaijkamp te gast in 'De nieuwe theatershow' van Ivo Niehe. Locatie: het Luxor Theater in Rotterdam.

20 september, 20.30 uur
Proffiel: Bassie en Adriaan

20 september, 23.00 uur
Profiel: Simon Vinkenoog