Ingezonden persbericht


Nieuwe versie Photoshop Elements biedt indrukwekkende opties om foto's te tonen en te delen Adobe's populaire consumentensoftware biedt leuke en creatieve mogelijkheden voor het bewerken, tonen en delen van foto's

Amsterdam, 13 september 2006 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) presenteert Adobe® Photoshop® Elements 5.0, een nieuwe versie van Adobe's populaire consumentensoftware, waarmee digitale foto's bewerkt kunnen worden. Photoshop Elements is verkrijgbaar voor Windows® en biedt nieuwe en meer flexibele manieren om bestanden te organiseren, beelden te bewerken en foto's te delen op aantrekkelijke, innovatieve manieren. Adobe Photoshop Elements maakt het tevens mogelijk om met één enkele klik verfijnde bewerkingstechnieken toe te passen.

Adobe introduceert ook Adobe Premiere® Elements 3.0, een complete videobewerkingsoplossing (zie apart persbericht). Beide producten zijn ook samen in één bundel verkrijgbaar. Consumenten kunnen door de sterke integratie van beide producten nu nog meer uit hun foto- en videoproducten halen.

"Digitale fotografie heeft de manier waarop mensen momenten en herinneringen vastleggen veranderd. Digitale camera's en zelfs telefoons leveren tegenwoordig uitzonderlijke resultaten", zegt John Loiacono, senior vice president, Creative Solutions Business Unit bij Adobe. "Adobe Photoshop Elements biedt klanten de vrijheid om meer uit hun digitale camera te halen met behulp van verfijnde en toegankelijke bewerkingsfeatures waar Photoshop om bekend staat. Het resultaat zijn superieure beelden die met familie en vrienden gedeeld kunnen worden op nieuwe, indrukwekkende manieren zowel op het web als in een geprinte versie."

Foto's tonen en delen op een leuke manier
Photoshop Elements software maakt het eenvoudig om foto's te delen en te voorzien van een persoonlijke lay-out. Tevens biedt het mogelijkheden voor het aanmaken van documenten met meerdere pagina's zoals in albums en plakboeken en kun je kiezen uit meer dan 100 omlijstingen. Met de 'drag en drop'-functionaliteit kunnen foto's verplaatst en vergroot worden binnen deze flexibele lay-out. Met de nieuwe 'Map View'-functionaliteit kunnen consumenten hun foto's naar elke willekeurige locatie verplaatsen die in verbinding staat met een online satellietkaart. Hiermee is het mogelijk om herinneringen aan de locatie waar de foto's genomen zijn opnieuw te beleven.

Adobe Photoshop Services zijn eenvoudig toegankelijk binnen de applicatie en bieden nieuwe en leuke manieren om foto's met anderen te delen. Een interactieve fotogalerie, Adobe Photoshop Showcase, gebaseerd op Adobe Flash® maakt het mogelijk om foto's gratis te delen met andere consumenten of te uploaden naar een andere dienst - voor het delen van bestanden via internet. Deze online galerijen kunnen bijvoorbeeld de vorm aannemen van een virtueel plakboek met pagina's die zijn om te slaan, een winterscène met vallende sneeuw of een draaiende fotocarrousel. Foto's kunnen bovendien direct verstuurd worden naar digitale fotolijsten, gedeeld worden via online albums of gebruikt worden voor echte postzegels. De mogelijkheid om met één klik te printen maakt het ook gemakkelijk om Kodakafdrukken te bestellen. Met behulp van de Photoshop Elements lay-out functionaliteit is het creëren en bestellen van een fotoalbum nu een meer persoonlijke ervaring.

Beleef superieure bewerking
Innovatieve bewerkingsfuncties in Photoshop Elements bieden nieuwe manieren om gebruikelijke bewerkingen aan te pakken. De nieuwe zwart/wit-converter voegt zowel een dramatische als elegante uitstraling toe aan de foto's. Hiermee worden gekleurde originelen direct omgezet naar foto's met een verscheidenheid aan zwart/wit-stijlen met een diep contrast. Met de nieuwe Adjust Color Curves-tool kunnen klanten de perfecte uitstraling creëren voor ieder beeld.

Adobe 's productportfolio voor elk niveau
Photoshop Elements-software is onderdeel van de Photoshop-productlijn. Deze productlijn voldoet aan de behoeften van verschillende digitale fotografen: de gratis Photoshop Album Starter Editions-software voor de startende gebruiker van een digitale camera; Photoshop Elements voor de digitale fotohobbyist; en Photoshop CS2-software voor de professional en meer veeleisende amateur-fotograaf.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe's digitale beeld- en digitale videoproducten zijn beschikbaar in oktober 2006 via www.adobe.nl en andere grote elektronica en online retailers, zoals Bol.com, Combi Foto, Office Centre, Dynabyte, Dixons, Fnac, Exell, Selection, Het Computerwinkeltje, De Standaard, TopCamera en andere geselecteerde verkooppunten. Adobe Photoshop Elements 5.0 plus Adobe Premiere Elements 3.0 voor Windows is beschikbaar als bundel voor een adviesverkoopprijs van 149 Euro. Adobe Photoshop Elements 5.0 en Adobe Premiere Elements 3.0 voor Windows zijn los beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 99 Euro. Informatie over andere taalversies, prijzen, upgrade-mogelijkheden en ondersteuning voor de verschillende landen is beschikbaar op www.adobe.com/products/photoshopelwin.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/sep2006/PSE5_120906.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo, Flash, Flex and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004