Ingezonden persbericht


Adobe tilt homevideo en digitale fotografie naar hoger niveau met nieuwe versie van Photoshop Elements en Premiere Elements

Geïntegreerde foto- en videofunctionaliteit biedt vele nieuwe manieren om zelf producties te maken en te delen

Amsterdam, 13 september 2006 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) introduceert vandaag twee nieuwe versies van zijn digitale foto- en videoproducten voor consumenten: Adobe® Photoshop® Elements 5.0 voor Windows® en Adobe Premiere® Elements 3.0 voor Windows. Door de sterke integratie van beide producten kunnen consumenten nu nog meer uit hun foto- en videoproducten halen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld foto-slideshows versterken met video-effecten en overgangen, dramatische pauzes in video's inlassen met behulp van freeze frame-effecten en professionele CD/DVD-labels en covers maken.

De producten zijn zowel los als in een bundel verkrijgbaar. Adobe Photoshop Elements biedt meer creativiteit in het organiseren, bewerken en delen van digitale foto's en met Adobe Premiere Elements kunnen videohobbyisten met behulp van een eenvoudige gebruikersinterface zelfgemaakte filmpjes omzetten naar professionele DVD's.

"De opkomst van mobiele media-apparaten en de populariteit van 'sociaal netwerken' via het internet zorgt ervoor dat foto's en video's niet alleen tijdens vakanties worden uitgewisseld maar ook daarbuiten", aldus John Loiacono, senior vice president, Creative Solutions Business Unit bij Adobe. "Prachtige foto's gecombineerd met videobeelden van een hoge kwaliteit stellen consumenten in staat om verhalen te vertellen die een impact maken. Het maken van rijke mediaproducties is nu niet alleen mogelijk maar ook eenvoudig en intuïtief."

Dynamisch delen inspireert creativiteit
Met behulp van Photoshop Elements kunnen consumenten persoonlijke en fantasierijke foto- en videoproducties samenstellen. Zo kunnen gebruikers foto's in flexibele lay-outs en frames plaatsen die er uitzien als echte scrapbooks. Daarnaast biedt Photoshop Elements een interactieve fotogalerie, Adobe Photoshop Showcase, gebaseerd op Adobe Flash®. Met deze fotogalerie kunnen foto's gratis gedeeld worden met andere consumenten of geüpload worden naar een andere dienst via internet. Deze online galerijen kunnen bijvoorbeeld de vorm aannemen van een winterscène met vallende sneeuw of een draaiende fotocarrousel. Met de nieuwe 'map view'-functionaliteit kunnen consumenten hun foto's naar elke willekeurige locatie verplaatsen die in verbinding staat met een online satellietkaart. Verder kunnen foto's snel en eenvoudig worden aangepast met nieuwe tools, waaronder een zwart/wit-converter en nieuwe Adjust Color Curves-mogelijkheden om foto's te verbeteren.

Sterk vereenvoudigde gebruikersinterface
Adobe Premiere Elements combineert gebruiksvriendelijkheid en creatieve mogelijkheden op een perfecte manier zodat zowel starters als ervaren hobbyisten video's kunnen produceren die ze kunnen delen met familie en vrienden. De nieuwe Monitor-window zorgt ervoor dat consumenten eenvoudig bewerkingen kunnen maken in één handige locatie. Hierdoor kunnen gebruikers experimenteren met nieuwe 'drag en drop'-effecten en -overgangen zoals stop-motion capture. Adobe Premiere Elements maakt het bovendien heel makkelijk om videoclips te importeren vanuit vrijwel alle digitale media-apparaten en videoproducties te delen en te branden op DVD of andere mobiele apparaten (zie apart persbericht voor meer gegevens).

Adobe 's productportfolio voor elk niveau
Photoshop Elements software is onderdeel van de Photoshop-productlijn. Deze productlijn voldoet aan de behoeften van verschillende digitale fotografen: de gratis Photoshop Album Starter Edition-software voor de startende gebruiker van een digitale camera; Photoshop Elements voor de digitale fotohobbyist; en Photoshop CS2-software voor de professional en meer veeleisende amateur-fotograaf. Premiere Elements is geschikt voor de videohobbyist en Adobe Premiere Pro voor de professional of meer geavanceerde amateurvideograaf.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe's digitale beeld- en digitale videoproducten zijn beschikbaar in oktober 2006 via www.adobe.nl en andere grote elektronica en online retailers, zoals Bol.com, Combi Foto, Office Centre, Dynabyte, Dixons, Fnac, Exell, Selection, Het Computerwinkeltje, De Standaard, TopCamera en andere geselecteerde verkooppunten. Adobe Photoshop Elements 5.0 plus Adobe Premiere Elements 3.0 voor Windows is beschikbaar als bundel voor een adviesverkoopprijs van 149 Euro. Adobe Photoshop Elements 5.0 en Adobe Premiere Elements 3.0 voor Windows zijn los beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 99 Euro. Informatie over andere taalversies, prijzen, upgrade-mogelijkheden en ondersteuning voor de verschillende landen is beschikbaar op www.adobe.com/products/psprelements/.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/sep2006/PSE5_PRE3_Bundl.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo, Flash, Flex and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004