Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Eindrapport Auditteam voetbalvandalisme 2005 - 2006

Eindrapport Auditteam voetbalvandalisme 2005 - 2006

13 september 2006

De bestrijding van voetbalvandalisme is het afgelopen seizoen op veel onderdelen verder verbeterd. Het Auditteam komt tot dit oordeel omdat eerder gedane aanbevelingen zijn opgepakt, maar ook omdat meer samenwerking en een professionelere aanpak steeds meer zichtbaar worden en omdat resultaten zichtbaar zijn.

In hoofdstuk 2 worden de werkwijze en activiteiten van het Auditteam toegelicht. De samenstelling van het Auditteam is opgenomen in bijlage
1. In dit eindrapport zijn alle eerdere rapportages van het Auditteam uit het voetbalseizoen 2005-2006 samengevat. De conclusies en aanbevelingen uit deze eerdere rapportages vormen de basis van de aanbevelingen in deze eindrapportage.

In hoofdstuk 3 wordt een beschouwing gegeven over de gevolgen van de keuze die dit seizoen is gemaakt om een nieuwe competitieopzet in te voeren, onder voorwaarde dat een beleidspakket aan maatregelen doorgevoerd zou worden. In hoofdstuk 4 wordt een overzicht gegeven van een aantal incidenten waarvan enige door het Auditteam onderzocht zijn. In hoofdstuk 5 is de samenvatting van twee nog niet eerder gepubliceerde rapportages opgenomen: `wedstrijdorganisatie bij play off-wedstrijden' en `vermindering politieinzet'. Hoofdstuk 6 geeft een overzicht van de wedstrijdbezoeken en hoofdstuk 7 sluit af met conclusies en aanbevelingen naar aanleiding van het seizoen 2005-2006.