Management development binnen directie ISS Facility Services

Iss nederland

Management development betaalt zich uit binnen directieteam ISS Facility Services

Met ingang van 13 september 2006 wijzigen voor een aantal leden van het directieteam van ISS Facility Services de taken en verantwoordelijkheden. Zo is Pieter van den Broek vanaf deze datum eindverantwoordelijk voor drie van de vier kerndiensten (Property Services, Catering Services en Office Support Services) binnen ISS Facility Services. Daarnaast wordt Van den Broek verantwoordelijk voor alle Route Based Services binnen ISS Facility Services (denk hierbij aan sanitaire supplies, ongediertebeheersing, et cetera). De positie die hij achterlaat als directeur Landscaping Services wordt ingevuld door Ron Kas (huidige directeur Catering Services). Verder geldt dat Rolf-Jan Goosen (directeur Office Support Support Services), Erwin Wigbold opvolgt als Directeur Sales & Marketing. Tot slot is vanaf 1 oktober 2006 Allan Stich benoemd tot CFO van ISS Facility Services. Allan Stich is al werkzaam binnen de ISS-groep in Denemarken. In het kader van het wereldwijde HR-beleid - waarin management development ook een centrale rol speelt - is de keuze voor Allan Stich een logische.

Gerard Brand, Algemeen Directeur ISS Facility Services: Het is natuurlijk fantastisch om dit soort bewegingen binnen je organisatie te kunnen doen met mensen die er al werken, zowel op nationaal niveau als op internationaal niveau. Wat mij betreft de oogst na een periode van investeren in de ontwikkeling van je eigen medewerkers. Ik ben er dan ook reuze trots op!

Door de benoeming van Pieter van den Broek als eindverantwoordelijke voor drie van de vier kerndiensten (Property, Catering en Office Support) is er sprake van een goede rolverdeling tussen de overige leden van het directieteam. Met Madeleine Bunders, Charles Vinke en André van Leijenhorst als eindverantwoordelijke voor respectievelijk Cleaning Services, Hospital Services en Integrated Facility Services is de operationele kant van het directieteam in haar volledigheid geschetst. De eindverantwoordelijken voor Catering Services, Office Support Services, Property Services en alle Route Based Services rapporteren rechtstreeks aan Van den Broek.

Brand vervolgt zijn verhaal: Het financiële speelveld binnen onze organisatie is vanzelfsprekend een relevant speelveld. Daarnaast heeft onze CFO ook ICT in zijn portefeuille. Allan Stich heeft vanuit de holding meer dan voldoende kennis en kunde over deze aandachtsgebieden. Ik zie dit dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Tot slot richt Brand nog een speciaal woord van aandacht aan het aankomende vertrek van Erwin Wigbold: Erwin heeft ruim 1 jaar geleden al aangegeven dat hij aan het einde van dit jaar onze organisatie wilde verlaten om een jongensdroom te verwezenlijken, namelijk het opzetten van een eigen bedrijf. Ik vind het zowel zakelijk als persoonlijk gezien erg jammer dat Erwin ons gaat verlaten. Ik ben er namelijk nog steeds van overtuigd dat wij voldoende mogelijkheden bieden voor ondernemende mensen. Erwin heeft ontzettend veel voor ons betekend in de afgelopen jaren en wat mij betreft geldt zeker niet 'uit het oog, uit het hart'. Erwin zal in de komende periode een aantal lopende zaken voor ons afronden. Ik wens Erwin, namens de gehele organisatie, heel veel succes toe in de nabije toekomst in zowel zakelijk als privé opzicht.

Over ISS Facility Services
ISS Facility Services is de grootste facilitaire organisatie in Nederland en onderdeel van de wereldwijde ISS Group. Er werken ruim 21.000 professionals bij ISS en het staat daarmee in de top 10 van grootste werkgevers in Nederland. ISS realiseerde in 2005 een omzet van 437 miljoen euro. ISS verdeelt haar diensten over vier pijlers: Catering, Cleaning, Office Support en Property Services. Deze diensten worden ook geïntegreerd aangeboden. Dit leidt tot maximale synergie in de dagelijkse uitvoering en kostenbesparingen terwijl het kwaliteitsniveau blijft minimaal gelijk en zelfs kan stijgen. Zo kan de klant zich richten op haar core business. ISS Facility Services is actief in 47 landen, heeft wereldwijd ruim 350.000 professionals in dienst die werken voor ruim 100.000 klanten.