Verzamelbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 13-09-2006

Autoinbraak

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 32-jarige Bosschenaar aangehouden en verhoord op het politiebureau. Rond 18.30u kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto aan het Rivierenplein en dat een van de verdachten was aangehouden. De 32-jarige Bosschenaar zat in een horecagelegenheid en zag dat door een aantal onbekende personen werd ingebroken in zijn auto. De man rende naar buiten en zag drie personen wegfietsen. De Bosschenaar wist één van hen, een 14-jarige jongen uit s-Hertogenbosch tot stilstand te brengen. De jongen kwam hierbij ten val. Hij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de jongen bij de autoinbraak en de toedracht.

Man beledigt agenten

Boxmeer De politie heeft woensdagmorgen een 36-jarige man uit Boxmeer aangehouden op de Elzenstraat in zijn woonplaats. De man beledigde agenten die op de Beugenseweg bezig waren met een verkeerscontrole. Hij schold de agenten uit. OP de Elzenstraat hield de politie de man aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man en vrouw aangehouden voor mishandeling

Uden De politie hield dinsdagmiddag een 60-jarige man en een 59-jarige vrouw, beide uit Uden, aangehouden op het Willem-Alexanderhof in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht een 64-jarige man uit Uden mishandeld te hebben. De vrouw zou het slachtoffer beledigd hebben. De 64-jarige man liep een verwonding boven zijn oog op. De families hebben al enige tijd een conflict. Tegen verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De 60-jarige verdachte deed woensdagmorgen aangifte van bedreiging door de 64-jarige man. Die bedreiging zou tevens dinsdagmiddag hebben plaatsgevonden.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is in een woning in s-Hertogenbosch een 18-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had zijn broers bedreigd met een mes. Hij verkeerde vermoedelijk in verwarde toestand. De Bosschenaar is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Verkeersongeval

s-Hertogenbosch Woensdagochtend is bij een verkeersongeval in de Van Broeckhovenlaan een 44-jarige snorfietsster uit Rosmalen gewond geraakt. De vrouw reed op het fietspad in de richting van het Van Roosmalenplein. Ter hoogte van een inrit kreeg zij geen voorrang van een 29-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch die rechtsaf wilde draaien. Het slachtoffer is met letsel aan haar hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Te diep in het glaasje

Rijkevoort De politie heeft op de Hoogeindsestraat in Rijkevoort een 48-jarige automobiliste uit Wanroij aangehouden. Bij een controle op dinsdagmiddag bleek ze te diep in het glaasje gekeken te hebben. Ze kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Nistelrode Een 52-jarige automobilist uit Nistelrode werd dinsdagavond betrapt op het rijden onder invloed. Op de Keltenweg in zijn woonplaats viel hij door de mand. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Man en vrouw aangehouden voor mishandeling

Uden De politie heeft dinsdagmiddag een 60-jarige man en een 59-jarige vrouw, beide uit Uden, aangehouden op het Willem-Alexanderhof in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht een 64-jarige man uit Uden mishandeld te hebben. De vrouw zou het slachtoffer beledigd hebben. De 64-jarige man liep een verwonding boven zijn oog op. De families hebben al enige tijd een conflict. Tegen verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep: Man rijdt door na controle en aanrijding

s-Hertogenbosch De politie is op zoek naar twee fietsers die dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur aangereden zijn op de Visstraat in s-Hertogenbosch. Agenten zagen een tot nog toe onbekende bestuurder in een auto wegrijden. Zowel de bestuurder als de bijrijder droeg geen gordel. Toen de agenten de mannen aan wilden spreken door het geopende portierraam, begon de man direct te schelden. Toen agenten de bestuurder de opdracht gaven de auto aan de kant te zetten, reed de man hard achteruit. Daarbij raakte hij twee tot nog toe onbekende fietsers. Daarna reed de man met hoge vaart weg. De agenten moesten daarbij opzij springen om niet geraakt te worden. De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met de twee onbekende fietsers die na de aanrijding zijn weggereden. Ook zoekt zij eventueel andere getuigen van dit incident. Zij kunnen contact opnemen met de politie in s-Hertogenbosch, team Noord west, via 0900-8844.

Aanhoudingen na mishandelingen

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is in de Oranje Nassaulaan een 31-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze middag een 25-jarige plaatsgenoot en een 48-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch te hebben mishandeld. De vrouw liep als gevolg van deze mishandeling een gekneusde rib op en moest worden behandeld in het ziekenhuis. De man liep als gevolg van schoppen en slaan letsel op aan zijn gezicht en arm. De 31-jarige verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Vlijmen Dinsdagavond is in de Konijnenbergstraat een 36-jarige man uit Vlijmen aangehouden. De verdachte had zojuist een 35-jarige Vlijmense geschopt en geslagen. De hond van de verdachte zou eerder deze middag de dochter van de vrouw hebben gebeten. De vrouw maakte hierover een opmerking tegen de verdachte. De vrouw liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan haar gezicht. De Vlijmenaar is overgebracht naar het politiebureau.

Illegale vreemdeling

Drunen Dinsdagmiddag is tijdens een controle door de Vreemdelingenpolitie bij een bedrijf in Drunen een 26-jarige man uit Oekraine staandegehouden op verdenking van illegaal verblijf in Nederland. De man kon zich niet identificeren en is ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfsrechtelijke positie overgebracht naar het politiebureau.

Fietser gewond na verkeersongeval
s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is in de Merwedelaan een 79-jarige fietser uit s-Hertogenbosch gewond geraakt. De man fietste op de brug toen hij ter hoogte van de Maastrichtseweg geen voorrang kreeg van een 22-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch. Het slachtoffer is met letsel aan zijn hoofd en been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.