Gemeente Utrecht

Vragen herinrichting Befu-t errein Utrecht Hoograven

Vragen van de dames A. van Rooij, drs. E.M.J. Schell, drs. C.H.M. Boudewijns, drs. S.A. Willemsen en de heren T.W. Schipper, A. Taskan, drs. W.G. Rietkerk en J.L. Ravensteijn,
(vragen binnengekomen op 13 september 2006)

Op 6 september j.l. heeft een delegatie van de gemeenteraad de wijk Zuid bezocht. Betrokken bewoners, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en verenigingen hebben op die bijeenkomst hun zorg uitgesproken over de toekomstige bestemming van het zogenaamde Befu-terrein aan de Verlengde Hoogravenseweg. Het gaat met name om het plan betreffende de eventuele vestiging van het aannemingsbedrijf Van Hees op dit terrein. De uitgesproken zorg heeft vooral betrekking op de toename van het vrachtverkeer over de weg én over het water en dit gevolgen dit heeft voor de luchtkwaliteit en de verkeersveiligheid voor de weg- en watergebruikers.

Deze zorg van diverse betrokkenen zijn voor ons aanleiding tot het stellen van de volgende vragen:


1. Is het juist dat er plannen zijn om het toenmalige Befu-terrein te herinrichten als bedrijfsterrein en daar met name de vestiging van het aannemingsbedrijf Van Hees te realiseren?
2. Zo ja. Wat zijn de overwegingen van het college om akkoord te gaan met de vestiging van het aannemersbedrijf Van Hees op deze plek. Welke invloed heeft het college gehad op deze plannen. In hoeverre passen deze voornemens in de vastgestelde Wijkvisie 2003 - 2013.
3. Heeft het college bekeken wat de gevolgen zijn van de vestiging van Van Hees op dit terrein voor de verkeersveiligheid (op de weg én op het water), de luchtkwaliteit, de economie en de werkgelegenheid? Zo ja, Welke gevolgen heeft het college geconstateerd?
4. In welke fase verkeert de besluitvorming? Op welke momenten kunnen de bewoners en andere betrokkenen daarop hun invloed uit oefenen.
5. Indien het college de vestiging van Van Hees niet ondersteund, welke andere plannen acht het college met betrekking tot de herinrichting van dit terrein wenselijk? Is er een planontwikkeling en zo ja, in welke fase verkeert deze besluitvorming en op welke momenten worden de bewoners en andere betrokkenen daarbij betrokken?