Ingezonden persbericht


Amerpoort Asvz maakt zondagopvang en buitenschoolse opvang mogelijk

Amersfoort - Amerpoort Asvz zet de zondagopvang aan kinderen met een verstandelijke beperking tussen de drie en zestien jaar definitief voort. Het was in eerste instantie een tijdelijk project, maar er bleek ontzettend veel vraag naar te zijn. Daarom gaat Amerpoort Asvz deze voorziening niet alleen continueren, maar ook uitbreiden met een extra groep van vijf tot acht kinderen. De zondagopvang vindt van 10.00 tot 16.00 uur eens in de twee weken plaats op kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort. Manager ambulante dienstverlening Diana van den Haselkamp: "Voor sommige kinderen is logeren een brug te ver, voor hen is de zondagopvang een goed alternatief. De ouders zijn er heel blij me dat we er definitief mee doorgaan. Het is voor hen echt een stukje ontlasting. Zo kunnen ze wat meer tijd met elkaar of hun andere kinderen besteden."

Daarnaast gaat Amerpoort Asvz - na een proefperiode van een jaar - ook door met de Buitenschoolse Opvang (BSO). Recreatie en ontspanning voor de kinderen staan hierbij voorop. Ook deze opvang vindt plaats op Onder één Dak, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 15.30 tot 18.30 uur en op woensdag vanaf 12.30 tot 18.30 uur. De buitenschoolse opvang stelt ouders in staat hun kind zo lang mogelijk thuis te laten wonen of hun werk buitenshuis te combineren met hun gezin. Van den Haselkamp: "Voor de BSO zijn er echt veel meer aanmeldingen dan er plek is. De organisatie gaat op korte termijn de mogelijkheden onderzoeken om ook dit uit te breiden." Voor aanmeldingen of meer informatie kunnen ouders terecht bij het Servicepunt van Amerpoort Asvz: 035 647 52 52.

Amerpoort Asvz is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Utrecht en 't Gooi. Voor meer informatie: www.amerpoortasvz.nl

Noot voor de redactie,