Gemeente Amersfoort

Aktiviteitenkalender 13 september 2006 Amersfoort

Wethouder Gerda Eerdmans geeft aftrap nieuw schooljaar Centrum voor Natuur en Milieu Educatie

In het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie heeft Wethouder Gerda Eerdmans op woensdag 13 september de aftrap gegeven voor het nieuwe schooljaar. Met leerlingen uit groep 6 van basisschool De Achtbaan uit Amersfoort heeft de wethouder de tentoonstelling "Gezwam over zwammen" bezocht.

Paddenstoelenkenner
De wethouder heeft samen met de kinderen een paddenstoelenquiz gedaan. Gerda Eerdmans reikte de kinderen een Paddenstoelencertificaat uit voor het goed doorlopen van de quiz. De kinderen waren erg enthousiast over de tentoonstelling.

Vrijwilligers
Gerda Eerdmans benadrukte het belang van de vrijwilligers bij het CNME. Zonder vrijwilligers kan het CNME niet zo'n mooie, groene plaats midden in Amersfoort zijn. Het is leerzaam, voor iedereen toegankelijk en dat maakt het zo'n speciale plaats.

"Gezwam over zwammen"
Er is van alles te leren over paddenstoelen. Bij paddenstoelen denken de meeste mensen meteen aan de herfst. Of aan een mooie rood-met-witte-stippen-paddenstoel. Maar er is veel meer te leren. Want zijn er ook paddenstoelen in de winter? Is een paddenstoel een plant? Waarom groeien paddenstoelen in het bos? Dansen heksen in een heksenkring? Dat en veel meer komt u te weten in deze tentoonstelling. Een bezoek aan deze tentoonstelling wordt afgesloten met een paddenstoelenquiz. Dan wordt getest of de bezoeker een echte paddenstoelenkenner is.

Openingstijden CNME
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zondag 29 oktober 2006. Het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie is geopend op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 - 17.00 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur. Vanaf oktober is het CNME op zaterdag gesloten. Het CNME is te vinden in Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

Informatie:
Nelly Swijnenburg, Coördinator educatie, maandag t/m donderdag bereikbaar op 033 - 469 52 00, e-mail: N.Swijnenburg@amersfoort.nl.
Kitty Walter, Communicatieadviseur SOB, elke maandag bereikbaar op 033-469 52 11 of op
06 - 25 04 62 05, e-mail: KJ.Walter@amersfoort.nl

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 171

datum: 13 september 2006

Fototentoonstelling met amateur-foto's van natuur in Amersfoort

Aanstaande maandag 18 september opent wethouder Van Daalen de fototentoonstelling 'Buiten-gewoon mooie plekken'. Op deze fototentoonstelling zijn bijna 100 natuurfoto's te zien die zijn gemaakt door inwoners van Amersfoort. De expositie is tot 11 oktober 2006 te bezichtigen.

Nominatie Groenste Stad

Amersfoort is genomineerd voor de titel 'Groenste stad van Nederland'. De Stichting Entente Florale beoordeelt - in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit- jaarlijks welke stad in aanmerking komt voor deze titel. Tijdens het jurybezoek op 15 juni nam de gemeente Amersfoort de jury mee naar uiteenlopende locaties in de stad. Maar door de beperkte tijd, was het onmogelijk alle bijzondere en mooie plekken te kunnen laten zien. De gemeente Amersfoort organiseerde daarom een fotowedstrijd. Inwoners die een mooie natuurlijke plek kennen die de jury zéker moest zien, konden deze via www.amersfoort.nl inzenden. De binnengekomen foto's zijn overhandigd aan de jury én te zien op de fototentoonstelling 'Buiten-gewoon mooie plekken'.

Medio oktober zal minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de Groenste Stad van Nederland 2006 bekend maken.

Gratis overzichtskaart

Tijdens de expositie is een gratis kaart te verkrijgen die verwijst naar allerlei bijzondere wandelingen, fietstochten of skateroutes in de omgeving van de buiten-gewoon mooie plekken. Deze uitgave is ook verkrijgbaar in de Informatiewinkel.

Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur. Telefoon: 033 - 469 43 55, e-mail: t.vanwoudenberg@amersfoort.nl



Gemeente Amersfoort