Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 13 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 13-09-2006

Met onder meer: politie zet arrestatieteam in, spuiten zonder cabine en winkeldieventrio

Politie zet arrestatieteam in

Purmerend, dinsdag 12 september 2006, 17:44 uur.

De politie heeft een arrestatieteam ingezet op de Meteorenweg om daar een man uit een woning te halen. Een 28-jarige Purmerender kwam aan het politiebureau en meldde dat hij zojuist in de woning van een kennis was bedreigd met een geweer. Omdat de 33-jarige verdachte mogelijk onder invloed kon zijn van verdovende middelen en er andere personen in de woning aanwezig waren werd een arrestatieteam ingezet. De verdachte werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. Na enig zoeken troffen de agenten een geweer aan dat in beslag werd genomen.

Energiemedewerker geschopt

Zaandam, dinsdag 12 september 2006, 16:24 uur.

De politie heeft een 32-jarige bewoner van de Hoveniersstraat aangehouden omdat hij een medewerker van het energiebedrijf zou hebben geschopt. De 57-jarige medewerker kwam om een reparatie in de woning te verrichten en kon niet aan een verzoek van de bewoner voldoen. Hierop zou de man kwaad zijn geworden en de aangever hard in de buik hebben geschopt. De verdachte werd na aanhouding verhoord en vervolgens heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winkeldieventrio

Zaandam, dinsdag 12 september 2006, 12:59 uur.

De politie heeft drie uit Oost-Europa afkomstige mannen in de leeftijden 50, 32 en 21 jaar aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. In een winkel op de Symon Spiersweg werden de mannen door personeel betrapt toen zij zonder te betalen een stuk elektrisch gereedschap voorbij de kassa meenamen. Op camerabeelden was te zien dat twee van hen een stuk gereedschap bij de derde onder zijn jas verstopten. De drie verdachten werden na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De vreemdelingendienst heeft onderzoek gedaan naar de verblijfsstatus van de verdachten. Zij verbleven niet wederrechtelijk in Nederland.

Ruzie om vrouw

Purmerend, dinsdag 12 september 2006, 17:38 uur.

Een 37-jarige Purmender en een 38-jarige plaatsgenoot zijn door de politie aangehouden als verdachten van mishandeling. De mannen waren elkaar vermoedelijk in de haren gevlogen nadat er iets was gezegd over of tegen een vrouw. Over en weer werd er geslagen, gespuwd en gescholden. Beiden liepen lichte verwondingen op. De mannen beloofden, na kalmering aan het bureau, dat zij elkaar met rust zouden laten. Hierop werden zij in vrijheid gesteld.

Spuiten zonder cabine

Zaandam, dinsdag 12 september 2006, 16:00 uur.

De politie heeft op de Penningweg een 45-jarige garagehouder bekeurd die in zijn bedrijf milieuregels overtrad. Tijdens een controle trof de agent de man aan terwijl hij auto-onderdelen aan het spuiten was en er geen maatregelen waren genomen om de dampen op te vangen. Bij spuitwerkzaamheden moet een garage een gesloten cabine met afzuiginstallatie en filters gebruiken. Overtreding van de regels levert een economisch delict op. Hier kunnen zeer hoge boetes uit voortvloeien.

Nauwelijks hardrijders

Noord-Beemster, 12 sept, 09:30-12:15 uur

Op de Middenweg werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim duizend bestuurders overschreden slechts zes de maximumsnelheid van 80 km per uur.

60 km per uur te hard

Assendelft, 12 sept, 18:30-21:30 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Rijksweg Buitenhuizen-Beverwijk (N246) werd dinsdagavond een hoogste snelheid gemeten van 160 km per uur. Van de 560 bestuurders, uit beide richtingen, reden er 25 sneller dan de toegestane 100 km per uur.

In de ochtenduren werd op Nauernaseweg ook op snelheid gelet. Hier reden slechts vier van de in totaal 380 passanten te hard.

Geen autogordel

Zaanstad, 12 sept.

Tijdens verkeerscontroles op diverse wegen in Zaandam en Assendelft heeft de politie dinsdag 48 boetes uitgedeeld. 's Middags werden op de Rozengracht en het Rustenburg in Zaandam en op de Dorpsstraat in Assendelft in totaal 42 boetes uitgedeeld. Dertig inzittenden droegen geen gordel, acht bestuurders reden door rood, een bromfietser reed rond zonder verzekering en ten slotte negeerden drie bestuurders het inrijverbod. Op de Provincialeweg en de Rozengracht in Zaandam werden 's morgens zes boetes uitgedeeld voor het rijden door rood (1x), bellen tijdens het rijden (2x) en het niet dragen van autogordel (3x).