Organisaties hebben grote behoefte aan integratie van bedrijfsprocessen

Uphantis: nieuwe onderneming groeit binnen 12 maanden tot bijna 100 medewerkers

Ede, 13 september 2006 - Sinds september 2005 is Nederland een ICT-dienstverlener rijker: Uphantis. In 12 maanden tijd groeide het bedrijf naar inmiddels bijna 100 medewerkers en deze groei zal zich naar verwachting de komende periode voortzetten. De basis voor deze groei is de vernieuwende visie op de rol van technologie bij de integratie van bedrijfsprocessen. Op basis hiervan biedt het bedrijf een reeks diensten die zich met name richten op middelgrote en grote organisaties. De aanpak van Uphantis blijkt te voorzien in een enorme behoefte binnen het bedrijfsleven. In de korte tijd van zijn bestaan heeft Uphantis een klantenkring opgebouwd bestaande uit een groot aantal middelgrote en grote ondernemingen in uiteenlopende branches, waaronder utilities, transport, high-tech en de zorg.

Integratie van bedrijfsprocessen staat al geruime tijd hoog in de top 10 van 'uitdagingen' waarvoor met name middelgrote en grote organisaties zich gesteld zien. Tot nu toe lukt het echter maar weinig bedrijven om deze integratie op succesvolle wijze tot stand te brengen. Een belangrijke reden daarvoor is, dat de markt de problematiek al jaren onevenwichtig benadert, namelijk door alleen te kijken naar de zakelijke voordelen die de integratie van bedrijfsprocessen moet opleveren. De technologie om deze voordelen feitelijk te bewerkstelligen is echter uit beeld verdwenen.

Technologie voorwaarde
Voor de realisatie van die zakelijke voordelen is toepassing van geavanceerde technologie echter een absolute voorwaarde. Immers, het integreren van bedrijfsprocessen is een bijzonder complexe en ingrijpende operatie, die diepgaand technisch inzicht vereist. Ook is inzicht nodig in de reikwijdte van integratieoplossingen en de branchespecifieke omstandigheden waaronder die oplossingen moeten functioneren. Daarom moet toepassing van de juiste technologie het vertrekpunt zijn bij de integratie van bedrijfsprocessen. Pas dan zullen organisaties daadwerkelijk zakelijke voordelen kunnen realiseren. Andere aanbieders kunnen hierin echter niet of onvoldoende voorzien. Dit was ook de reden voor de oprichting van Uphantis en de focus op toegepaste technologie trekt menig IT-specialist aan om voor de organisatie te gaan werken.

"De ondernemingen die bij ons aankloppen, zijn over het algemeen bedrijven met zeer diverse, complexe bedrijfsprocessen en uiteenlopende, geavanceerde IT-systemen. De meeste worstelen al jaren met een integratievraagstuk, waarvoor geen enkele andere leverancier tot nog toe een echte oplossing heeft kunnen aandragen", aldus Jan Krosenbrink, een van de oprichters en algemeen directeur van Uphantis. "Uphantis is er van overtuigd dat dat komt doordat IT-leveranciers het belang van technologie volkomen onderschatten. Onze aanpak begint bij technologie en werkt van daar uit toe naar zakelijke voordelen. In de praktijk blijkt dat deze aanpak niet alleen leidt tot de beoogde voordelen, maar zelfs geheel nieuwe oplossingen mogelijk maakt, die het zakelijke succes van ondernemingen nog verder vergroten."

Weven
Vanuit deze overtuiging hebben Jan Krosenbrink en Henny Hurkens - ervaren topmanagers uit de ICT-branche - in september 2005 Uphantis opgericht. Uphantis is Grieks voor 'wever', en weven is precies wat Uphantis doet: door de toepassing van zeer geavanceerde technologie 'weven' de technische specialisten van Uphantis uiteenlopende systemen binnen organisaties, tot een geïntegreerd en vernieuwend IT-landschap, met nieuwe functionaliteit én nieuwe mogelijkheden voor zakelijk succes.

SAP-roots
De 'roots' van Uphantis liggen in de wereld van SAP. De consultants van Uphantis hebben gemiddeld tien jaar ervaring in het beheren en inrichten van SAP-omgevingen en zijn gespecialiseerd in SAP NetWeaver, zowel voor de integratie binnen SAP-omgevingen als de integratie van SAP met andere technologie. Daarnaast is Uphantis in Nederland dé expert op het gebied van FlexFrame van Fujitsu Siemens en heeft de onderneming de nodige expertise opgebouwd op het gebied van Oracle/PeopleSoft en Microsoft Dynamics. Uphantis beschikt over technische specialisten op het gebied van onder meer ABAP, J2EE en SAP XI.

De dienstenportfolio van Uphantis is gericht op het leveren van totaaloplossingen. De dienstverlening is ondergebracht in vier onderdelen die samen het totale gebied van toegepaste technologie beslaan:
* Managementconsultancy

* Projectconsultancy

* Organisatie & Beheer

* Producten

Ter aanvulling van de eigen dienstverlening werkt Uphantis samen met diverse strategische partners, waaronder HP, IFS, Wipro en Fujitsu Siemens.



Ingezonden persbericht