Politie Midden- en West Brabant

Perberichten district tilburg (13-09-2006)

TILBURG, 13 september 2006

Mishandeling en vernieling na crematie

TILBURG: Een familietwist heeft gistermiddag na afloop van een crematieplechtigheid op de Karel Boddenweg geleid tot de mishandeling van een 64-jarige Tilburger en tot een vernieling aan de auto van het slachtoffer. De politie arresteerde gistermiddag een 33-jarige Tilburger die de vernieling aan de auto toegaf. Hij ontkende zijn oom te hebben mishandeld. Gistermiddag ontstond na afloop van een crematieplechtigheid ruzie tussen enkele familieleden over financiële kwesties van de overledene. Tijdens de discussie die steeds hoger opliep zou de verdachte zijn oom met gebalde vuist in zijn gezicht geslagen hebben. Hierbij zouden omstanders ook dreigementen hebben geuit in de richting van de 64-jarige Tilburger. Ook had de verdachte het linkerportier van de auto van het slachtoffer ingeslagen. De 64-jarige Tilburger kwam na het incident zijn verhaal doen op het in dezelfde straat gelegen politiebureau. Agenten hebben direct actie ondernomen en de verdachte in zijn woning aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist rijdt tegen bomen

TILBURG: Vannacht is omstreeks 00.15 uur een nog onbekende man met een auto tegen verschillende bomen gereden op de Swaardvenstraat. De bestuurder liet zijn beschadigde auto achter en liep te voet weg.

Een getuige meldde de politie dat hij zag dat een automobilist met zijn auto slingerend over de Kraaivenstraat en de Swaardvenstraat reed. Hij zag dat de bestuurder met zijn voertuig achteruit tegen een boom reed. Vervolgens trok de bestuurder weer op een reed vervolgens met de voorzijde van zijn wagen tegen een andere boom. Hierna reed de auto tien meter over een groenstrook, stopte en reed vervolgens weer met de achterzijde tegen dezelfde boom. Daarna stapte de bestuurder uit en ging op het dak van zijn auto zitten bellen. Daarna liep hij waggelend weg in de richting van de Zevenheuvelenweg. De bomen bleken geen schade te hebben. De auto was niet verzekerd en de APK was vervallen. Het voertuig is getakeld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder, de eigenaar van de auto wordt daarom aan het politiebureau ontboden.

Winkeldievegges betrapt in drogisterij

TILBURG: In een supermarkt aan de Heuvelstraat zijn gistermiddag twee meisjes van 14 en 15 jaar betrapt op winkeldiefstal. Een bezoeker zag dat een van de meisjes eyeliner en mascara van een rek nam en dit over gaf aan de ander, die het vervolgens in haar jaszak stopte, de getuige waarschuwde daarop onmiddellijk het winkelpersoneel. Nadat het duo de winkel uit liep zonder de make-up artikelen aan de kassa af te rekenen, zijn ze aangehouden.

Verwarde vrouw aangetroffen

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de Kempenbaan een verwarde vrouw aangetroffen. Ze was, slechts gekleed in ondergoed en sokken, op de weg aan het dansen. Met de vrouw was geen zinnig gesprek mogelijk. Op het bureau kon na enig onderzoek haar identiteit worden vastgesteld. Vervolgens bleek dat in de woning van de vrouw nog drie kinderen lagen te slapen. Deze woning was niet afgesloten. De vader die aan het werk was, ging direct naar huis om de kinderen op te vangen. In overleg met GGZ werd de vrouw opgenomen op een gespecialiseerde afdeling van een ziekenhuis.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

TILBURG: Vannacht is omstreeks 04.45 uur ingebroken in een rijwielzaak aan de Jacques Oppenheimstraat. De dieven hebben de kleine deur van de roldeur open gebroken. Er zijn drie nieuwe fietsen weggehaald. Twee maanden geleden werd dezelfde zaak al door inbrekers bezocht. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk