Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/09)

OOSTERHOUT NB, 13 september 2006

Man aangehouden voor mishandeling

OOSTERHOUT: In de nacht van dinsdag 12 september op woensdag 13 september arresteerde de politie drie broers van respectievelijk 20, 28 en 29 jaar afkomstig uit Oosterhout. De mannen mishandelden dinsdagavond een 40-jarige vrouw uit Oosterhout in haar tuin van haar woning aan de Torenstraat. Het trio betrad de tuin en sloeg de vrouw in elkaar. Verder werd tuinmeubilair vernield. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat zij een hersenschudding en verschillende kneuzingen had opgelopen. Het motief ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De drie verdachten blijken de zoons van een ex-werkgever van de vrouw te zijn. Het drietal is in verzekering gesteld.

Politie pakt man op na vernieling en bedreiging

WAALWIJK: De politie heeft dinsdagavond 12 september rond 21.30 uur een 39-jarige Waalwijker aangehouden. De man reed met zijn auto opzettelijk in op een auto waar zijn 20-jarige ex-stiefzoon en diens 21-jarige vriend in zaten. Zij zijn vervolgens hard weggereden, waarop de Waalwijker hen volgde. Er ontstond een achtervolging waarbij hoge snelheden werden bereikt en gevaarlijke situaties ontstonden. Uiteindelijk zagen de slachtoffers kans om hun belager af te schudden, waarna zij aangifte deden. De politie heeft de 39-jarige verdachte in zijn woning aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook had hij teveel alcohol gedronken. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich waardoor de politie de man heeft moeten pepperen. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.
Bij zijn woning vonden agenten overigens ook nog 20 hennepplanten aan. Bij nader inspectie bleek er met de stroomvoorziening te zijn geknoeid. Ook hiervoor krijgt de man proces-verbaal.

Automobilist onder invloed

WOUDRICHEM: In de nacht van dinsdag 12 september op woensdag 13 september is omstreeks 02.00 uur in de Koepoortstraat een 25-jarige automobilist uit Woudrichem aangehouden vanwege rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole, waarbij de man een blaastest af moest leggen, bleek hij teveel alcohol gedronken te hebben. De bestuurder moest mee naar het politiebureau waar hij een ademanalyse test moest ondergaan. Hieruit bleek dat zijn ademgehalte 405 ug/l was, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l is. Met een proces-verbaal en rijverbod van 3 uren is de automobilist in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen mishandeling invalide man

GEERTRUIDENBERG: Dinsdagavond 12 september is tussen 17.30 uur en 18.30 uur een 56-jarige gehandicapte man uit Geertruidenberg mishandeld. De man, die moeilijk kan lopen en praten, was aan het vissen in de Veste bij de Commandeurstraat. De man vist daar bijna dagelijks. Drie andere vissers, van ongeveer 20 jaar, vroegen de man één van zijn gevangen visjes. Toen hij dit weigerde, werd hij door één van de mannen in het water gegooid. Vervolgens liepen zij weg. Het slachtoffer is door een omstander uit het water gehaald. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de mishandeling. Zij is op zoek naar mensen die meer weten over drie mannen die regelmatig vissen bij het bruggetje in de Commandeurstraat. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Politie rolt hennepkwekerij op

OOSTERHOUT: Op de zolder van een woning in de Ferdinand Bolstraat trof de politie een hennepkwekerij aan. In de woning was overigens al eerder een hennepkwekerij opgerold.
De plantage bestond uit 182 planten. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Bij de doorzoeking van de woning vond de politie een imitatievuurwapen, wat een overtreding van de Wet Wapens en Munitie opleverde.
Essent sloot de elektriciteit af omdat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan.
De politie arresteerde de twee bewoners. Het gaat om een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld.

Bekeuringen voor automobilist

DONGEN: Dinsdagmiddag 12 september arresteerde de politie rond 15.00 uur een 18-jarige automobilist uit Genderen. De man reed een geslotenverklaring bij een bussluis in, waarbij hij over een rubberen paaltje reed. In de Merwedelaan heeft de politie de bestuurder aan de kant gezet. De man was niet in bezit van een geldig rijbewijs, gaf opzettelijk een valse naam op en kon geen geldig legitimatiebewijs laten zien. Ook bleek dat zijn niet APK gekeurd was. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

GEERTRUIDENBERG: Een 21-jarige inwoner van Geertruidenberg stal een fiets van zijn ex-werkgever. Woensdagmiddag 13 september omstreeks 12.15 uur hield de politie de verdachte aan op de Centraleweg. De man fietste op een fiets van zijn oude werkgever. Oud collegas zagen dit en waarschuwde de politie. Na controle van het framenummer is de man vrijwillig meegegaan naar het bureau. Hij bekende de diefstal. Met een proces verbaal en een boete van 220,- is de man huiswaarts gekeerd. De fiets ging uiteraard terug naar de ex-werkgever.

Boetes bij verkeerscontroles

LOON OP ZAND: Woensdagochtend 13 september is tussen 07.30 uur en 09.00 uur in de Kerkstraat een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 11 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel (boete 75,-) Twee toonbriefjes zijn uitgedeeld voor het niet bij hebben van het rijbewijs.

DORST: De politie heeft dinsdag 12 september van 13.00 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden in de Spoorstraat en aan de Wethouder van Dijklaan. Er zijn 12 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel (boete 75,-) en een bekeuring voor het mobiel bellen op een scooter (boete 90,-).

Speerpunten waarop de politie de komende tijd extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer