Gemeente Den Helder

13-09-2006 Cliëntenadviesraad Wet Werk en Bijstand (WWB) geïnstalleerd Cliëntenadviesraad Wet Werk en Bijstand (WWB) geïnstalleerd Op maandag 11 september heeft wethouder Paul Kragt de Cliëntenadviesraad WWB geïnstalleerd.
De Cliëntenadviesraad telt zes leden. Vijf leden behoren tot de doelgroep uitkeringsgerechtigde of overige minima en één lid vertegenwoordigt het Sociaal Beraad. De leden zijn eerder al, namelijk op 1 juni 2006, door het college van burgemeester en wethouders benoemd.

Waarom een Cliëntenadviesraad WWB?
In de Wet werk en bijstand (WWB) staat hoe uitkeringsgerechtigden of hun vertegenwoordigers worden betrokken bij de uitvoering van de wet, namelijk via een Cliëntenadviesraad. Het doel van deze cliëntenparticipatie is het bereiken van meerwaarde in de kwaliteit van de dienstverlening. De cliëntenadviesraad adviseert over het (gemeentelijk) beleid en de uitvoering in het kader van de Wet werk en bijstand en daarmee samenhangende regelingen, inclusief het minimabeleid.

De cliëntenadviesraad is niet bevoegd te adviseren naar aanleiding van klachten, bezwaarschriften en andere zaken die op individuele cliënten betrekking hebben, met uitzondering van de hierbij gehanteerde procedures en regelingen.

Contact met de Cliëntenadviesraad WWB
Binnenkort zal de adviesraad beschikken over een e-mailadres. Post kan worden gestuurd naar:

Cliëntenadviesraad WWB
Afdeling WIZ
p/a Postbus 36
1780 AA Den Helder