Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Dagelijks bestuur vraagt deelraad om kredietverhoging

Na jaren van voorbereiding staat de nieuwbouw van de stadsdeelwerf in ZuiderAmstel er aan te komen. Het nieuwe gebouw is nodig om alle medewerkers die de openbare ruimte van het stadsdeel ZuiderAmstel onderhouden onder één dak te kunnen huisvesten. De huidige werf aan de President Kennedylaan verdwijnt en de werf aan de Van Heenvlietlaan maakt plaats voor de nieuwe werf.
De nieuwe stadsdeelwerf gaat in totaal EUR 7.900.000, - kosten. Meer dan in 2003 was begroot. Daarom vraagt het dagelijks bestuur op 19 september aan de deelraad akkoord te gaan met een kredietverhoging van EUR 900.000, -.

Voor de bouw van de nieuwe stadsdeelwerf heeft de raad in 2003 een krediet van
EUR 7.000.000 verstrekt. Na de aanbesteding begin van dit jaar bleek het krediet niet toereikend te zijn. Het dagelijks bestuur heeft vervolgens EUR 700.000 ,- bezuinigd op het ontwerp. Dit bleek niet voldoende. De verhoging van EUR 900.000, - wordt voornamelijk veroorzaakt door inflatie en extern veroorzaakte vertragingen.

Planning nieuwbouw
Na instemming van de deelraad op de kredietverhoging wordt eind oktober gestart met de sloop van de huidige werf aan de Van Heenvlietlaan. In november start de bouw van de nieuwe stadsdeelwerf op dezelfde locatie. Naar verwachting kan de nieuwe werf begin 2008 in gebruik genomen worden.

`Tijdens de verbouwing gaat de verkoop door'
Tijdens de bouw van de nieuwe werf worden alle activiteiten overgebracht naar de werven De Borcht en President Kennedylaan.

Informatie
Direct omwonenden en andere betrokkenen zijn op maandag 25 september van harte welkom op de inloopbijeenkomst die tussen 16.00 uur en 18.00 uur plaatsvindt op de huidige werf aan de Van Heenvlietlaan 50. Stadsdeelwethouder Henk Boes zal dan een nadere toelichting geven.