Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 8 SEPTEMBER 2006

VERGADERING RAADSCOMMISSIE 12 september 2006

Op dinsdag 12 september a.s. vergadert de raadscommissie Algemeen. In deze vergadering vindt een presentatie plaats van een viertal bedrijven die op verzoek van de raad offerte hebben uitgebracht voor de accountantscontrole van de gemeente Wieringen voor de verslagjaren 2006 ­ 2009.

De vergadering wordt gehouden in de raadszaal aan de Elft 15 te Hippolytushoef en begint om 19.30 uur.

RAADSVERGADERING OP 14 september 2006

Op donderdag 14 september a.s.vergadert de gemeenteraad van Wieringen. U bent van harte welkom. Op de agenda staan onder meer de volgende punten:


- het intergemeentelijk structuurplan Wieringerrandmeer.
- een voorstel als bedoeld in artikel 6, eerste lid Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) strekkende tot vestiging van een voorkeursrecht op gronden gelegen in het plangebied van het intergemeentelijk structuurplan Wieringerrandmeer.

Deze vergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal in het gemeentehuis aan de Elft 15 te Hippolytushoef.

In deze openbare vergadering mag u in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechten openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend. Wilt u in de raadsvergadering van uw spreekrecht gebruik maken, laat dit dan tenminste 48 uur voor het begin van de vergadering weten aan de griffier de heer H. Leenders, telefoonnummer 0227-594320 of email: hleenders@wieringen.nl, onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren.

RAADSVERGADERING (28 september 2006)

Ingevolge artikel 19 van de Gemeentewet maakt de burgemeester bekend dat de gemeenteraad vergadert op donderdag 28 september 2006 aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Elft 15 te Hippolytushoef.

De agenda en de daarbij behorende voorstellen en ontwerpbesluiten liggen voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage vanaf heden.

Een uitgebreide publicatie volgt ongeveer een week voor de vergadering.

Hippolytushoef, 8 september 2006 M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. Burgemeester

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 5 september 2006:
- het oprichten van een overkapping op het perceel Havenkade 1 (reguliere bouwvergunning).

B. Verleende bouwvergunning verzonden 8 september 2006:
- het veranderen/vergroten van een ligboxenstal op het perceel Hippolytushoeverkruisweg 5 (reguliere bouwvergunning);
- het plaatsen van noodlokalen op het perceel Elft 53 (tijdelijke bouwvergunning).

C. Geweigerde bouwvergunning verzonden 8 september 2006:
- het veranderen/vergroten van een winkel en het oprichten van een aanbouw op het perceel Elftstraat 29-31.

De onder A genoemde aanvraag kan worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvraag verder in behandeling te nemen. Tegen de onder B en C genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227- 594396.

OPENBARE KENNISGEVING

WET MILIEUBEHEER

In het kader van de Wet Milieubeheer hoeven bedrijven die voldoen aan de criteria omschreven in Algemene Maatregelen van Bestuur, geen vergunning ingevolge deze wet te hebben. Deze bedrijven kunnen volstaan met een melding.

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij, op grond van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer, de volgende meldingen hebben ontvangen: "Besluit horeca-, sport en recreatie-inrichtingen milieubeheer":


- van J.J. Wittink voor het van toepassing worden van het Besluit op de snackbar Brandend Zand aan de Lutjeweg 2 in Westerland;

"Besluit melkrundveehouderij milieubeheer":
- van J.F.M. de Groot in verband met uitbreiding van de melkrundveehouderij aan de Hippolytushoeverkruisweg 5 in Hippolytushoef.

"Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer":
- van G. Goedkoop voor het oprichten van een werkplaats voor machinale houtbewerking aan De Wieken 10 en 42 in Hippolytushoef;

De bedrijven dienen zich aan de voorschriften te houden die in de besluiten zijn opgenomen.

Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de afdeling Grondgebiedzaken, tel. 0227- 594387.

OPENBARE KENNISGEVING

WET MILIEUBEHEER

In het kader van de Wet Milieubeheer hoeven bedrijven die over een milieuvergunning beschikken en waar de inrichting zodanig wordt gewijzigd of uitgebreid dat deze uitsluitend gunstige gevolgen voor het milieu hebben, geen nieuwe vergunning aan te vragen maar kunnen volstaan met een melding.

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij op grond van artikel 8.19 van de Wet Milieubeheer de volgende melding hebben ontvangen:
- Fa. R.P. Rotgans en zns, Stroeërdijk 2A in Hippolytushoef voor het bouwen van een werktuigenberging/schapenschuur.

Het bedrijf dient zich aan de voorschriften te houden die in de bestaande milieuvergunning zijn opgenomen.

De melding met bijlagen ligt op de secretarie van de gemeente ter inzage met ingang van 11 september tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de afdeling Grondgebiedzaken, tel. 0227- 594387.

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:
- Woningbouwvereniging Beter Wonen, Kerkplein 29 te 1777 CD Hippolytushoef voor 1 berk in de achtertuin op het perceel Pennekrogtje 11 te Hippolytushoef.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk voor 22 september 2006 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1 te 1777 ZG Hippolytushoef.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 5 september 2006 hebben wnd. burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende standplaatsvergunning ex art. 2.1.5.1. APV onder genoemde voorwaarde aan Stichting Fysiologic voor het plaatsen van een onderzoekswagen borstkanker op het kerkplein, exacte data nog niet bekend; Ø Verleende standplaatsvergunning ex art. 2.1.5.1. APV onder genoemde voorwaarde aan Gemeente Wieringen voor het plaatsen van een onderzoekswagen op de parkeerplaats bij het Vikinginformatiecentrum in Den Oever.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

Hippolytushoef, 8 september 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester