Politie Midden- en West Brabant

Ook in Midden en West Brabant digitale aangiftes verloren gegaan

TILBURG, 13 september 2006

Bij een storing in het landelijke computersysteem zijn van Politie Nederland een aantal internetaangiftes verloren gegaan. Vandaag is vastgesteld dat het voor de politie Midden en West Brabant vermoedelijk gaat om 109 aangiftes. Het betreft aangiftes die zijn aangemeld vanaf vrijdag 8 september tot en met maandag 11 september 2006 11.00 uur. De korpsleiding betreurt het dat de storing is opgetreden en verzoekt de betrokkenen opnieuw digitaal aangifte te doen. De storing is inmiddels verholpen.

Nadat personen digitaal aangifte hebben gedaan, ontvangen zij na afloop een bevestigingsmail, die direct na de aangifte wordt gestuurd. Als aangevers deze bevestigingsmail niet hebben ontvangen, kunnen zij ervan uit gaan dat de aangifte verloren is gegaan. Mensen die in de storingsperiode aangifte hebben gedaan en vragen hebben, kunnen telefonisch contact opnemen met 0900-8844.

Sinds 1 oktober 2002 is het mogelijk om voor verschillende eenvoudige feiten digitale aangifte te doen. Het gaat hier om diefstal van fiets en bromfiets en overige goederen zoals een tas, gsm of portemonnee. Verder kan digitale aangifte worden gedaan voor diefstal uit auto, tuin of tas, vernieling van een auto (niet bij aanrijdingen) en bij vernieling van goederen.

Maandelijks komen bij het korps ruim 1000 aangiftes binnen. Nadat iemand een digitale aangifte heeft verstuurd, krijgt deze persoon direct een ontvangstbevestiging in de mailbox. Binnen 5 dagen wordt de aangifte verwerkt en thuis gestuurd. Als gegevens in de aangifte ontbreken wordt contact gezocht met de aangever.

Auteur: Enny de Wit