2e persbericht van woensdag 13 september 2006

Eindhoven, 13-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor tasjesroof

De politie heeft woensdag rond 12.40 uur op het Stationsplein een man aangehouden waarvan de identiteit nog niet bekend is. Hij zou kort daarvoor een 25-jarige vrouw uit Best op het Stationsplein van haar tas beroofd hebben. Een collega van de vrouw zag de diefstal gebeuren en is achter de dader aangerend. Hij kreeg de man op het Stationsplein te pakken waar hij aan de gewaarschuwde politie werd overgedragen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw heeft inmiddels haar tas weer terug.

Helmond: Diefstal vanaf een bouwterrein

Van een bouwterrein aan de Koninginnewal zijn op woensdag tussen 9.00 en 09.30 uur gootprofielen van roestvrijstaal weggehaald. Het terrein was niet afgesloten.

Helmond: Inbraak in gebouw

In een gebouw aan de Wethouder Ebbenlaan is tussen dinsdag 16.00 en woensdag 7.45 uur ingebroken. Er is grote schade aangericht aan de deuren aan de voorzijde van het gebouw. Bij een stichting die gehuisvest is in het pand, zijn onder andere 1000 Euro, een stofzuiger en een fotocamera weggenomen. Bij een andere benadeelde in het gebouw zijn 150 Euro en een boormachine ontvreemd.

Valkenswaard: Getuigen verdwijning zeldzame aap gezocht

Zaterdag 9 september werd bij een winkel aan de Karel Mollenstraat een zeldzame pluche aap gestolen. Dit gebeurde tijdens de winkeluren. De aap is een promotieartikel van het tassenmerk "Kipling" en stond voor de winkel op een aantal koffers. De aap is bruin en 1.50 meter lang. Getuigen die hebben gezien dat de aap werd weggenomen of die mogelijk weten waar de aap verblijft, kunnen contact opnemen met de politie van Valkenswaard via 0900-8844.

Veldhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 9.45 en 11.30 uur op de Bossebaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 580 gecontroleerde voertuigen reden er 78 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Asten: Inbraak in woning

In de nacht van dinsdag op woensdag is in een woning aan de Hulterman ingebroken. De voordeur werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werden onder andere tassen, portemonnees en twee laptops weggenomen. Ook werd een autosleutel ontvreemd. Vanaf de oprit werd een personenauto, een BMW type 525, met het kenteken 67-SR-BV weggehaald.