Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 13 september 2006

Politie houdt snelheidscontrole

HOOGERHEIDE: De politie heeft dinsdagmiddag tussen 15.45 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ossendrechtseweg. In totaal passeerden 90 voertuigen de controle waarbij er 6 bestuurders zijn bekeurd. Één daarvan betrof een scooter. Bij de politie waren de laatste tijd meerdere klachten binnengekomen van bewoners van de Ossendrechtseweg dat de maximum snelheid regelmatig overschreden zou worden.

Automobiliste (81) breekt sleutelbeen bij verkeersongeval

HALSTEREN: Een 81-jarige vrouw uit Halsteren is na een verkeersongeval woensdag omstreeks het middaguur overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw heeft een gebroken sleutelbeen overgehouden aan de aanrijding, die kort tevoren had plaatsgevonden op de kruising Lelyweg-Ringersweg. De overigens krasse tachtiger wilde met haar auto vanaf de Ringersweg de Leylyweg oprijden en verleende abusievelijk geen voorrang aan de bestuurder van een vrachtwagen, die op de Lelyweg reed. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 81-jarige automobiliste moest hierop door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De Antwerpse bestuurder van de vrachtauto raakte niet gewond, maar was wel hevig onder de indruk van het voorval. Vanwege de wegwerkzaamheden is het momenteel overigens in tegenstelling tot normaliter het geval is toegestaan om ter plaatse in twee rijrichtingen van de Ringersweg gebruik te maken.

Politie houdt zoon aan voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor vernielingen gepleegd in zijn ouderlijke woning. Ook zou de zoon bedreigingen hebben geuit. Bij de politie is aangifte gedaan. De verdachte is inverzekering gesteld.

Politie stelt onderzoek in naar vernieling van autos

BERGEN OP ZOOM: Op het Lourdesplein hebben jongeren gisteren vernielingen aangericht aan een tweetal geparkeerd staande autos. Een getuig belde de politie omdat hij rond 21.30 uur een grote groep jongeren had gezien die op autos stonden. Hierdoor ontstond schade aan deze autos. De politie stelt een onderzoek in de naar de identiteit van de vernielers.

Politie houdt vrouw aan voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had dinsdagmiddag in een kledingwinkel aan het Gouvernementsplein een aantal kledingstukken niet afgerekend en wilde de winkel verlaten. De politie heeft de vrouw aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor en met een transactie is de vrouw heengezonden.

Jonge vrouw gewond na aanrijding

OUD GASTEL: Woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur kwam een 18-jarige bromfietsster uit Fijnaart ten val op de Sint Antoinedijk. De jongedame, die vanuit de richting Standdaarbuiten kwam, zag te laat dat de auto met aanhangwagen, die voor haar reed en werd bestuurd door een man uit Dinteloord, linksaf een bedrijventerrein wilde inrijden. Hoewel zij de aanrijding nog trachtte te voorkomen, raakte zij de rechterzijde van de aanhangwagen met haar linkerhand. Hierdoor kwam zij niet alleen ten val, maar raakte zij ook gewond aan één van haar vingers.

Politie houdt twee verdachten van inbraken aan

SCHIJF: De politie heeft in de vroege woensdagmorgen een tweetal mannen aangehouden, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij meerdere inbraken. Bij een inbraak in een buurthuis aan de Zoeksestraat is omstreeks 4.00 uur een computer met toebehoren weggenomen. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en de twee mannen korte tijd later in hun woningen aangehouden. Het betreft een 34-jarige Roosendaler en een 28-jarige man uit Etten-Leur. In de beide woningen werden doorzoekingen gehouden, waarbij verschillende goederen zijn aangetroffen, waarvan de politie vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld; het onderzoek wordt voortgezet.

Motorrijder gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: Bij een aanrijding tussen een motorrijder en een taxi is één gewonde gevallen. De 47-jarige taxi-bestuurder uit Dinteloord reed op de Laan van Europa toen hij plotseling van rijbaan wilde verwisselen. Hij zag bij deze manoeuvre de rechts naast hem rijdende motorrijder over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding en de motorrijder kwam daarbij ten val. Hij is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt verkeerscontrole

ROOSENDAAL: de politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Borchwerf. Het betreft een routinecontrole op overtredingen van de Wegenverkeerswet. 15 bestuurders zijn bekeurd voor onder andere het rijden zonder gordel, het voeren van verkeerde kentekenplanten op aanhangwagens, het niet voorzien van een losbreekreminrichting van de aanhangwagen enz.

Auteur: Nicolette Bovenhorst