Ingezonden persbericht


Cordys introduceert nieuw Composite Application Framework

Centraal te beheren alles-in-één-platform ondersteunt SOA en BPM

Putten, 13 september 2006 - Cordys, leverancier van SOA-gebaseerde software waarmee ondernemingen nieuwe en bestaande business een impuls kunnen geven, lanceert vandaag de nieuwste versie van zijn Composite Application Framework (CAF). Dit enterprise-platform is volledig gebouwd op basis van SOA-principes.

Onderdeel van het nieuwe Cordys-platform is Web Workplace. Deze browsergebaseerde interface vereenvoudigt de creatie van samengestelde applicaties die aan specifieke bedrijfseisen moeten voldoen. Daarnaast heeft Cordys de Business Activity Monitoring (BAM) binnen Web Workplace verbeterd. Dit zorgt voor een diepere en bredere informatievoorziening binnen het gehele bedrijf.

Bovendien omvat het platform een verbeterd Business Process Management System (BPMS) dat bedrijven tools biedt om bedrijfsprocessen grafisch te ontwerpen, te beheren, aan te passen en te executeren in een codevrije omgeving.

Cordys introduceert het nieuwe platform als één product waarbij vijf architecturale niveaus, één centraal beheerpunt en een eenmalige installatie zijn gecombineerd. Het platform biedt een volledig geïntegreerd en open SOA-gebaseerde bedrijfsarchitectuur. Het platform omvat:

* Niveau 1 - Gebruikerservaring
De browsergebaseerde cliënt bevat Web Workplace, de AJAX-toolkit en Cordys XForms. Deze ondersteunen de opzet van samengestelde applicaties voor gegevens, diensten, applicatiemodules en andere bronnen om aan specifieke bedrijfseisen te voldoen.

* Niveau 2 - Business Process Management Suite (BPMS) Een visuele en intuïtieve BPMS waarmee beheerders bedrijfsprocessen kunnen ontwerpen, beheren, uitvoeren en aanpassen. Bestaande diensten op de Enterprise Service Bus (ESB) worden ingezet bij de implementatie, zodat het niet nodig is om nieuwe software te ontwikkelen of applicaties handmatig te integreren.

* Niveau 3 - Integratie
Een op Webservices gebaseerde ESB met krachtige integratie, messaging, content-gebaseerde routering en de mogelijkheid om gegevens te transformeren.

* Niveau 4 - Business Logic
Een omgeving waarin het mogelijk is om snel samengestelde applicaties te ontwikkelen. De omgeving is aangedreven door WS-AppServer. Hierdoor kunnen systeemontwikkelaars snel en efficiënt hoogwaardige transactiesystemen vervaardigen.

* Niveau 5 - Gegevenstoegang
Een verfijnd Master Data Management-raamwerk (MDM) dat efficiënt gegevens synchroniseert binnen verschillende applicaties en tussen databases.

Het Cordys-platform is gebouwd vanuit een homogene XML-architectuur die doordringt in elke platformlaag. Dit vereenvoudigt integratieprojecten en optimaliseert het gebruik van bestaande IT-investeringen.

"Cordys baseert zijn oplossingen op het principe dat mensen de drijvende kracht achter bedrijfsprocessen vormen en dat de gebruikte IT-oplossingen en -architectuur dit principe moeten weerspiegelen", zegt Ian Charlesworth, Senior Analyst bij Ovum. "Cordys scheidt en isoleert de verschillende types logica uit de vijf gebruikte niveaus binnen de architectuur. Bovendien houdt Cordys rekening met de gevolgen voor de gebruikersinterfaces van de creatie van composite applicaties uit verschillende systemen. Dit is de reden dat Cordys een van de enige technologieplatforms levert, die in staat is SOA en BPM onder te brengen in één geïntegreerde omgeving."

"De verbeteringen in het Cordys-platform bieden bedrijven extra mogelijkheden voor Service Oriented Architectures. Veel leveranciers beweren dat ze SOA-gebaseerde platforms aanbieden, maar slechts weinigen leveren het ook daadwerkelijk", zegt Theodoor van Donge, Chief Technology Officer van Cordys. "Het nieuwe Cordys-platform biedt een unieke combinatie van zowel scheiding als isolatie van de verschillende soorten logica, plus het gebruik van een XML-model en voor medewerkers op maat gemaakte grafische gebruikersinterfaces. Zo kunnen we de hoge flexibiliteitniveaus leveren die bedrijven al tijden van Service Oriented Architectures verwachten."

Cordys levert het technologieplatform als onderdeel van zijn complete SOA Box-oplossing. Dit omvat het Composite Application Framework en Cordys@Work, een totaal van richtlijnen, blauwdrukken, templates en best practices. Deze zijn belangrijk voor de succesvolle ontwikkeling en implementatie van SOA-gebaseerde Cordys-oplossingen.

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. Met de software van Cordys kunnen bedrijven complexe bedrijfsomgevingen versimpelen. Cordys biedt een geïntegreerd SOA-platform, waarin bedrijfsprocessen centraal staan in IT-systemen en -processen. Met deze aanpak biedt Cordys haar klanten de mogelijkheid efficiënter te werken en sneller veranderingen door te voeren.

Bedrijven uit verschillende toonaangevende markten wereldwijd zetten het op open standaarden gebaseerde platform van Cordys en haar methodologie in om de complexiteit van IT-systemen te verlagen, bestaande IT-systemen verder te benutten en beter te kunnen voldoen aan continue veranderende bedrijfsbehoeften. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie,