Politie Midden- en West Brabant

District Breda woensdag 13 september

BERGEN OP ZOOM, 13 september 2006

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 17-jarige Bredanaar aangehouden in een warenhuis aan de Karrestraat. De jongen probeerde een set keeperhandschoenen mee te nemen zonder die te willen betalen. Hij werd echter betrapt door een beveiliger. Na verhoor is de jongen aan zijn ouders overgedragen.

BREDA: Bij een bouwmarkt aan de Grenssteen heeft de politie woensdag rond 13.30 uur een 36-jarige Bredanaar aangehouden. De man wilde schroeven en schroefhaken meenemen zonder die af te rekenen. Na het passeren van de kassa werd hij betrapt. De man is in verzekering gesteld om uit te kunnen zoeken of hij als veelpleger genoteerd staat.

Man vernielt voorruit auto vriendin

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagavond kort na 19.30 uur een 18-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man vernielde de voorruit van de auto van zijn vriendin, omdat hij ruzie met haar had. De aanhouding vond plaats op het Stationsplein en zorgde voor nogal wat tumult. De vader van de vriendin wilde fysiek verhaal halen bij de 18-jarige inwoner van Etten-Leur, maar agenten konden dat voorkomen. Nadat de vriendin aangifte deed van vernieling, heeft zij ook gemeld dat ze al enkele maanden wordt mishandeld door haar vriend. Daarop is hij voor dat feit aangehouden, nadat hij werd vrijgelaten voor de vernieling. Hij is in verzekering gesteld.

Tweetal aangehouden na vernielingen bij woning

BREDA: De politie heeft dinsdagavond een 52-jarige Bredase en haar 25-jarige dochter aangehouden nadat ze bij een woning in de wijk Kesteren een ruit hadden vernield. Dat gebeurde rond 20.00 uur. Ook werden er planten uit de tuin getrokken. Moeder en dochter leven in onmin met de bewoonster van de woning. Na verhoor zijn beide vrouwen op vrije voeten gesteld.

Dronken Bredanaars aangehouden

BREDA: Een 43-jarige Bredanaar is dinsdagavond kort na 21.00 uur aangehouden op de Vismarktstraat. Hij was dronken en had een mes op zak. Agenten kwamen in actie na een melding van personeel van een horecazaak dat de man met het mes had gezwaaid. Na verhoor is de Bredanaar met twee bekeuringen heengezonden.

BREDA: Rond 01.00 uur dinsdagnacht werd een 24-jarige Bredanaar aangehouden die onder invloed van alcohol het verkeer op de Princenhagelaan hinderde. Hij kon geen identiteitsbewijs overleggen en mocht mee naar het bureau. Na verhoor kon hij met wtee bekeuringen op zak weer gaan.

Franse drugstoeristen aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagavond kort voor 21.30 uur twee Fransen (19 en 20 jaar) aangehouden op de A16 nabij Hazeldonk. Bij een verkeerscontrole bleek dat er 100 gram hennep in het dashboardkastje van hun auto lag. Het tweetal gaf aan de hennep eerder in Breda gekocht te hebben. Na verhoor zijn beide Fransen met een dagvaarding op vrije voeten gesteld.

Twee aanhoudingen na diefstal scooters

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 23.30 uur een 17-jarige Bredanaar aangehouden in verband met de diefstal van twee scooters uit een schuur aan de Schippersdonk maandagavond. De eigenaar van de scooters had via-via de verdachte opgespoord en ging met hem naar de ouderlijke woning van zijn medeverdachte in de wijk Heksenwiel om verhaal te halen. De vader van die jongen belde de politie om te voorkomen dat een en ander uit de hand liep. Woensdag rond 14.00 uur kon zijn 15-jarige zoon worden aangehouden. Beide jongens zijn in verzekering gesteld.

Dronken automobilist ramt lantaarnpaal

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagnacht rond 04.15 uur een 35-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal en vervolgde lopend zijn weg over de Liesbosweg. Hij had toen zelf de politie gebeld en gezegd dat zijn auto was gestolen en dat hij lopend naar huis ging. Agenten troffen de man aan en hielden hem aan. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 685 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Ook mocht de man zijn rijbewijs inleveren. Zijn auto en de lantaarnpaal raakten flink beschadigd. Na verhoor is hij heengezonden.

Lastige klant bij club in Moerdijk

MOERDIJK: Bij een club aan de Steenweg is woensdagmorgen rond 07.30 uur een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had een avdonje in de club doorgebracht en was rond sluitingstijd naar buiten gegaan. Hij had echter geen geld voor de taxi en klom kort daarna op de eerste verdieping weer naar binnen en ging op een bed gaan liggen. Hij werkte niet mee toen personeel aangaf dat hij moest vertrekken. Ook vernielde hij een stoel en bedreigde het personeel. Uiteindelijk hebben agenten hem aangehouden. Na verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld.

Verkeerscontroles in Breda en Prinsenbeek

Bij twee verkeerscontroles in Breda en Prinsenbeek zijn in totaal 17 bekeuringen uitgedeeld. Op de Muizenberglaan in Breda werden zes bonnen geschreven voor het niet dragen van de gordel (4x), niet handsfree bellen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Op het Velsgoed in Prinsenbeek droegen zes automobilisten geen gordel, konden drie bestuurders geen rijbewijs laten zien en belde een persoon niet handsfree. Bovendien bleek een automobilist een kind kleiner dan 1.35 meter te vervoeren zonder kinderzitje of verhoger.

Auteur: Andre van den Hul